Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
10-09-2019

Achter Aster: Johan, de pc-mijdende IT’er

Sinds 1 juni 2019 werkt Johan de Graaf bij Aster als system- en netwerk-engineer. Anders dan veel andere IT’ers is hij niet verzot op techniek en computers. Want bij IT, zegt Johan, draait het om mensen.

“Als kind wist ik nooit wat ik wilde worden. Ik dacht aan iets met lesgeven, ICT of elektronische beveiliging. Grappig genoeg kon ik die drie combineren in mijn vorige baan als docent robotica en rekenvaardigheid op het Ashram College.”

“Daarvoor heb ik een tijdje in de verzekeringen gewerkt, bij wat toen nog KOSTER verzekeringen heette. Met een van de directeuren, Wim Koster, heb ik altijd contact gehouden. Toen ik na verloop van tijd uit het onderwijswereldje wilde stappen, en met hem daarover sprak, zei hij meteen: ik bel Richard! Zo ben ik bij Aster beland.”

Geen ’typische IT’er’

“Ik ben een sociaal ingesteld type. Niet in eerste instantie de techniek, maar het contact met de gebruiker spreekt mij aan. Als je mij ongelukkig wil zien, moet je me de hele dag achter een pc zetten, haha. Ik ben dan ook niet die ‘typische IT’er’ die mensen soms voor ogen hebben.”

“Ik geniet van de interactie met klanten, het zoeken naar oplossingen. Vanuit die houding heb ik een scherpe blik voor wat de gebruiker nodig heeft. Als ik bij een klant vertrek, en we zijn beiden tevreden met de manier waarop iets is opgelost, dan geeft dat nieuwe energie. Eenmaal thuis ga ik echt niet weer computeren. Ik ben geen gamer. Met vrienden op stap, uit eten, wandelen, fietsen – gezelligheid, daar maak je mij blij mee.”

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten