Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
17-10-2019

Achter Aster: Kelvin, creatieve scherpschutter

Kelvin Rook vindt het prachtig: voor uiteenlopende IT-problemen creatieve oplossingen vinden. Hij is dan ook helemaal op zijn plek als junior softwareontwikkelaar bij Aster.

“Ik opereer vooral achter de schermen. Het is mijn taak om ticketsysteem Maki en Power BI-dashboards te onderhouden en te optimaliseren. Ik krijg een probleem voorgeschoteld, ik weet nog niet wat de oorzaak is en wat de variabelen zijn, en mag het naar eigen inzicht oplossen. Daarin krijg je veel vrijheid en dat bevalt me goed. Het draait om de oplossing, minder om de weg ernaar toe.”

Oude pc’s

“Ik heb net de opleiding systeembeheer afgerond aan mboRijnland in Leiden. Via mijn stagebegeleider ben ik bij Aster terechtgekomen. Dat ik in de IT zou belanden, was al vroeg duidelijk. Als klein kind vond ik het interessant om batterijen van de Gameboy te vervangen. Later schroefde ik oude pc’s open om te kijken wat erin zat. Sommige mensen vinden de techniek van IT intimiderend, omdat er veel fout kan gaan. Maar als je jong begint, rol je er snel in.”

Boogschieten

“Ik houd ervan om dingen met mijn handen te doen. De Rubik’s Cube behoort dan ook tot mijn hobby’s. Ook speel ik graag strategische games. Daarnaast doe ik aan boogschieten op een groot privélandschap. Dat is écht leuk. We schieten vanaf 50 à 60 meter. Als je daar staat te schieten, verschillende bogen uitprobeert, dan vergeet je even alle beslommeringen. Tijdens het boogschieten doe ik altijd weer verse ideeën en nieuwe inzichten op.”

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten