Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
28-07-2019

Achter Aster: Mariëtte Sijbom, van pabo naar ICT

Mariëtte Sijbom wilde juf worden, maar zette na een kijkmiddag op een IT-afdeling een streep door die plannen. Inmiddels werkt ze als frontoffice-medewerker bij Aster en gaat ze waar de logica haar leidt, zowel op het werk als ’s avonds op de bridgeclub.

“Ik heb twee jaar de pabo gedaan, want ik wilde graag juf worden. Maar ik haakte af vanwege het papierwerk. Toen m’n moeder zei dat de IT-afdeling van haar werk mensen zocht, ben ik eens gaan kijken. Ik was meteen verkocht. Ik mocht de hele dag testen, op knopjes drukken: als ik dit doe, gebeurt er dat. Zo tof. Ik ben daarna de opleiding netwerk- en mediabeheer gaan doen.”

Uitdaging

“Na afronding van mijn stage bij Aster ben ik sinds 1 juli 2019 in vaste dienst. Als medewerker van de front office ben ik de schakel tussen de klant en de operations-afdeling. Het werk is heel afwisselend. Ik moet inkomende klantvragen registreren en telefonisch uitvragen wat er precies misgaat. Dat is altijd een uitdaging, en mooi als je er samen met de klant uitkomt.”

Bridge

“Thuis ben ik inmiddels ook de tech-expert. De PlayStation-controller van m’n vriend was stuk. Toen heb ik ‘m opengehaald en gerepareerd. Ik houd van logica. Daarom doe ik ook aan bridgen – ja, ook jongeren doen dat! Bridge is super interessant. Het draait om informatie verwerken, inzicht krijgen, logisch nadenken, en natuurlijk plezier: net ICT!”

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten