Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
25-03-2021

Aster lanceert pilot Office 365-instructievideo’s

Hoe benut je optimaal de mogelijkheden van Teams? Wat zijn de handigste tools in Outlook? En wat kan je nog meer met SharePoint? Gebruikers die thuis zijn in Office 365, realiseren forse efficiency-slagen voor zichzelf én hun organisatie.

Steeds meer bedrijven ontdekken dat Office 365-vaardigheden een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de efficiëntie en productiviteit van de organisatie.

Onze Office 365-trainingen kunnen op veel interesse rekenen en reacties erop zijn positief. De beste tips & tricks uit deze trainingen stellen we in de toekomst op laagdrempelige wijze beschikbaar middels korte instructievideo’s.

Het gaat om professionele filmpjes die met zorg zijn samengesteld en ingesproken door Ingrid de Bont, Product Developer Aster Academy & Maki. We onderscheiden twee soorten:

Tips

Deze video’s duren maximaal drie minuten en geven snelle tips. Voorbeelden:

  • Instellen beschikbaarheid Teams
  • Delen van bestanden via SharePoint en OneDrive
  • Toevoegen snelkoppeling van SharePoint-map aan OneDrive
  • De voordelen van @-gebruik in Teams

Zoom in

Deze video’s duren maximaal tien minuten en bieden uitgebreider inzicht in een programma of een onderdeel ervan. Voorbeelden:

  • Werken met bestanden in OneDrive of SharePoint
  • Hoe maak je een enquête?
  • Lijsten maken op basis van een Excel-bestand

Voor beide typen geldt dat ze uitstekend geschikt zijn om even snel tussendoor te bekijken. Hierdoor krijg je in mum van tijd handige tips en vaardigheden mee, die je direct in je dagelijkse werkzaamheden kunt toepassen. Elke week verschijnen er gemiddeld twee nieuwe video’s. De video’s worden geplaatst in onze afgeschermde Yammer-omgeving.

Pilot instructievideo’s

De pilot voor Office 365 instructievideo’s is wegens succes verlengd tot eind dit jaar! De feedback die we vanuit de community ontvingen – zowel onder de video’s als in de evaluatie – was positief en behulpzaam, en biedt nieuwe ideeën voor verdere verbetering.

Nu we de volgende fase ingaan, zouden we het leuk vinden om het publiek uit te breiden.

Doe je ook mee?

Wij stellen jouw mening zeer op prijs. Het bekijken van de video’s kost je slechts enkele minuten per week. Lijkt het jou leuk om mee te denken én je Office 365-kennis te vergroten? Schrijf je dan via onderstaand formulier in.

 

Lees ook:

OneNote

Al uw papier kan eruit, met dank aan OneNote

Bij onze nieuwe pay-off, ‘optimise your enterprise’, denkt u misschien aan een geheel nieuw ERP-systeem of moderne straalverbindingen voor razendsnel…

Lees meer
Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten