Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
24-12-2021

Belangrijk: Microsoft verhoogt prijzen cloud-licenties

Met ingang van 1 maart 2022 worden de prijzen van Microsoft cloud-licenties met 20 procent verhoogd. Klanten die vóór deze datum met een jaar verlengen, ontsnappen nog even aan de prijsverhoging.

Jarenlang zijn de prijzen van Microsoft ongewijzigd gebleven, terwijl er in de tussentijd veel features zijn toegevoegd. Daarnaast is de stap onderdeel van de strategie van Microsoft om klanten voor langere tijd aan zich te binden. In het nieuwe model worden maandlicenties minder aantrekkelijk.

Wat je moet weten

  • De prijzen voor cloud-licenties stijgen met 20 procent per 1 maart 2022
  • Je kunt de prijsverhoging uitstellen, als je vóór 1 maart 2022 verlengt
  • De nieuwe jaarcontracten zijn af te sluiten per 10 januari 2022

Wie vóór 1 maart 2022 zijn licenties met één jaar verlengt, blijft in dat contractjaar dezelfde prijs betalen als nu. De prijsverhoging wordt dan een jaar later doorgevoerd.

De mogelijkheden

In het huidige model is het mogelijk om maandelijks op- en af te schalen. Die mogelijkheid blijft bestaan. Wel krijg je dan per 1 maart 2022 te maken met de hogere prijzen. Maandelijkse licenties zijn al standaard duurder dan jaarlicenties. Dit verschil wordt komend jaar dus nog groter.

Wat moet ik doen?

Wij adviseren om M365-licentes te kopen vóór 1 maart 2022. Dan ben je nog een jaar verzekerd van dezelfde prijzen. Wil je gedurende het jaarcontract opschalen, dan is dit zonder extra kosten mogelijk, zolang het om dezelfde licentie gaat.

Wat gaat er nu gebeuren?

Als klant van Aster ontvang je vóór 10 januari 2022 een voorstel. Vanaf die datum zijn de jaarcontracten af te sluiten. We raden aan snel akkoord te geven, zodat de wijzigingen ruim op tijd kunnen worden doorgevoerd. Doe je niets, dan betaal je per 1 maart 2022 de nieuwe prijzen.

Vragen of meer weten?

Neem contact op met de front office van Aster via frontoffice@asterict.nl of 0172 722 333.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten