Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
31-10-2012

Belangrijke supportactie Sophos

Eind september heeft Aster in nauwe samenwerking met Sophos een belangrijke supportactie gehouden. Een vervelend issue dat optrad in de beveiliging was de aanleiding voor deze actie. Wij willen de verschillende trouwe gebruikers van het systeem bedanken voor hun medewerking. Hierbij brengen wij ook de excuses van leverancier Sophos over.

Wat was het issue?
Een stagnatie in de virusscanner van het Sophos pakket. Een zogenaamd Shh/Updater-B false positive issue.

Wat waren de gevolgen?
Het probleem was dat het Sophos pakket haar eigen updates en updates van andere pakketten beschouwde als een virus of schadelijke software. Met het gevolg dat updates niet werden uitgevoerd.

Was het schadelijk?
Het issue is niet schadelijk geweest. Updates werden niet uitgevoerd waardoor verschillende softwarepakketten enige dagen niet up-to-date zijn geweest. Er zijn geen problemen ontstaan bij het gebruik van softwarepakketten.

De supportactie
Aster heeft met inzet van alle medewerkers en Sophos een aantal dagen en nachten gewerkt om het probleem op te lossen. Onze bedrijfspolicy is problemen voorkomen. Helaas is de praktijk wel soms anders. In de 25 jaar dat Sophos beveiligingspakketten aanbied is dit het eerste issue van deze omvang. Nogmaals bedankt voor het vertrouwen van de gebruikers en excuus voor het ongemak dat u misschien gehad heeft.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten