Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
18-02-2011

Beveiliging van uw netwerk

Hoe veilig is uw netwerk? U heeft veel tijd, geld en energie gestoken in de beveiliging van uw netwerk. Veelal zijn netwerken beveiligd met een wachtwoord. Maar hoeveel zin heeft de zwaarste beveiliging als de gebruiker de naam van zijn of haar partner, huisdier of favoriete automerk als wachtwoord gebruikt? Of nog erger, een post-it op het scherm plakt als geheugensteuntje. Met een token behoort dit zwakke punt in uw beveiliging tot het verleden.

Token (of digireader)
Een token klinkt u misschien vreemd in de oren, maar u kent ze ongetwijfeld van het internetbankieren. Zo’n apparaatje kunt u ook gebruiken om veilig in te loggen op de server van uw bedrijf. Op het token ontvangt u een code die u moet invoeren om op het bedrijfsnetwerk in te loggen. Gedurende een bepaalde periode is de code geldig. Daarna moet een nieuwe code ingevoerd worden. Zolang u ingelogd bent kunt u veilig blijven werken.
Minder risico
Onbevoegden kunnen gemakkelijk bij uw vertrouwelijke bedrijfsinformatie door op afstand wachtwoorden te kraken. Door steeds het wachtwoord te veranderen vermindert u het risico op misbruik aanzienlijk. Met het token wordt de identiteit van de gebruiker gecontroleerd en weet u zeker dat alleen bevoegden bij uw bedrijfsinformatie kunnen. Deze beveiligingstechnologie is cruciaal om op afstand op een veilige manier toegang te geven aan het netwerk en programma’s. Bovendien is voor het gebruik van tokens geen speciale software nodig op uw pc’s en/of laptops.
Meer weten?
Wilt u meer weten over een betere beveiliging van uw netwerk? Aster zorgt voor een veilige manier van inloggen, zodat uw bedrijfsinformatie niet op straat komt te liggen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten