Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
31-10-2011

Donner in de nacht

Het eerste weekend van september begon voor minister Piet Hein Donner voor de camera. In een nachtelijke persconferentie deed de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een aantal ernstige problemen bij Diginotar uit de doeken. Mijn ietwat digitale hart begon meteen sneller te kloppen. Het bedrijf dat beveiligingscertificaten uitgeeft voor overheidswebsites heeft te kampen met een beveiligingslek. Dit zijn serieuze zaken die zelfs van de degelijke Donner een nachtbraker maken. Wat is hier aan de hand?

Voor mensen waarbij het bloed wat minder digitaal stroomt; het betekent dat je je op een site kunt bevinden die niet de site is, die je denkt dat het is. Zolang je een beetje rondsurft is er weinig aan de hand, de problemen beginnen pas écht zodra je gevoelige informatie gaat versturen. Bijvoorbeeld bij financiële transacties of persoonlijke informatie. Certificaten zorgen voor versleuteling van gegevens, zodat deze voor derden niet zichtbaar zijn.
Het is kwalijk en zorgelijk dat de overheid dit niet goed voor elkaar blijkt te hebben. Onze samenleving is steeds afhankelijker van digitale gegevens, terwijl de beveiliging hiervan nogal eens te wensen overlaat, of zelfs onderschat is. Het bewijst weer eens hoe belangrijk het is om zaken te doen met een betrouwbare partner. En het maakt mij weer eens extra bewust van het vertrouwen dat u stelt in Aster, door uw zakenpartner te mogen zijn. Wij doen er dan ook alles aan uw data veilig te transporteren.
Daarom wil ik u wat tips geven om zelf ook alert te kunnen zijn op uw veiligheid, bij het bezoeken van websites waarbij dat belangrijk is. Denk aan de belastingdienst, uw bank en DigiD. Een website met een goed beveiligingscertificaat is herkenbaar aan een gesloten hangslotje onder- of bovenin uw browser. Ook verandert in de adresbalk het begin van het adres van http:// in https://. Let hier goed op. En twijfelt u, neem dan gerust contact met ons op. Ondertussen blijven wij ons inzetten om uw bits en bytes te beschermen. Bedankt voor uw vertrouwen.
 
Met vriendelijke groet,
Richard Vermeer
Algemeen Directeur

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten