Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
21-12-2011

Heeft uw automatisering een dashboard

In tegenstelling tot een auto heeft een netwerkomgeving geen dashboard waarop lampjes gaan branden als er iets mis is. Voorkomen is beter dan genezen, is een cliché. Maar daarom niet minder waar voor uw netwerkomgeving. Aster biedt daarom de monitoroplossing SCOM. U voorkomt hiermee als het ware ‘pech onderweg’ in uw netwerkomgeving.

Wat is SCOM?
SCOM staat voor het Microsoftproduct System Center Operations Manager. Doordat veel bedrijven niet meer op één systeem werken en door technische oplossingen zijn ICT-omgevingen complex. Het gevaar hiervan is dat het niet heel gemakkelijk te doorzien is. Dit programma stelt u in staat om  beheer uit te voeren binnen uw hele ICT-omgeving.
De voordelen van SCOM
SCOM bewaakt uw gehele ICT-omgeving en laat per onderdeel zien wat er gebeurt. Het controleert uw back-up, schijfruimte en detecteert defecte hardware. SCOM komt met informatie naar u toe, waardoor u niet langer op zoek moet. Eigenlijk zoals een lampje of een meter op het dashboard van een auto.
SCOM levert tijdwinst in het analyseren en voorkomen van problemen. Het meldt gewoon direct waar het probleem zit. U beheert uw ICT-omgeving op die manier proactief.
Controleert SCOM alles?
SCOM is een flexibele oplossing. Elk product, programma, onderdeel of pakket kunt u monitoren. Alle werkplekken, servers en andere netwerkrondelen bewaakt u. Ook kunt u zelf bepalen welke onderdelen u wilt monitoren. Daarmee is het geen enkel probleem om uw ICT-inrichtig met SCOM uit te breiden.
Rapportage
Wekelijks ontvangt u van ons een rapportage met hierin gegevens over uw server, processor en vrije schijfruimte. In overleg kunnen we samen inspelen op deze rapportage. Bij storingen ontvangt u van ons een melding per mail of sms.
Wilt u ook een dashboard waarmee u uw hele ICT-infrastructuur proactief controleert? Neem dan contact met ons op.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten