Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
24-03-2011

Licentiebeheer van Aster

Elke onderneming gebruikt software en heeft automatisch te maken met licenties en het beheer hiervan. Vaak is de kennis over de regelgeving hierover onvoldoende. Of het ontbreekt aan tijd om de licenties goed te beheren. Hier schuilt een gevaar in, want de boetes kunnen flink oplopen.

Investering
Software blijft altijd eigendom van de softwareleverancier. Met een licentie koopt u het recht om gebruik te mogen maken van de software. Een flinke investering. Binnen bedrijven is het vaak onduidelijk hoeveel licenties er nodig zijn en komt het voor dat er te weinig of juist teveel licenties zijn. Met Licentiebeheer van Aster beschikt u altijd over het juiste aantal licenties. U heeft inzicht in uw licentiepositie en het daadwerkelijke gebruik van software binnen de organisatie.
Licenties huren
De aanschaf van licenties hoeft niet langer een grote investering te zijn. Bij Aster huurt u de benodigde licenties van verschillende softwareprogramma’s. U heeft altijd recht op de nieuwste versie en wij installeren de software voor u. U betaalt maandelijks voor het gebruik. Bovendien zijn er geen eenmalige kosten.
Controle op illegale licenties
De BSA (Business Software Alliance) voert controle uit op licenties bij bedrijven. Zij werken samen met politie en justitie. Wanneer de licenties niet in orde zijn, kan de boete flink oplopen. Veel bedrijven proberen zich aan de regels te houden. Toch gaat hierin ongewild een hoop verkeerd. Zorg dus dat uw licenties goed geregeld zijn.
Houd uw kosten in de hand en verhoog de betrouwbaarheid en veiligheid van uw ICT-omgeving. Met Licentiebeheer van Aster weet u zeker dat de juiste licenties aanwezig zijn.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten