Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
05-09-2013

Microsoft stopt support Windows XP

Microsoft stopt op 8 april 2014 met de ondersteuning van Windows XP. Dit betekent dat er geen beveiligingsupdates meer uitgegeven worden. Het blijven werken met Windows XP kan uw werkomgeving daarom kwetsbaar maken. Wij zetten voor u wat zaken op een rij.

Is het vreemd dat de support stopt?
Windows XP is geïntroduceerd in oktober 2001. Het besturingssysteem viert dus bijna zijn twaalfde verjaardag. Daarbij is het opgevolgd voor Windows Vista (2006), Windows 7 (2009) en Windows 8 (2012). Het besluit van Microsoft om de support te stoppen is daarmee niet vreemd.

Kan ik Windows XP wel blijven gebruiken?
Ja, maar het gebruik van Windows XP na 8 april 2014 kent risico’s en nadelen. Het ontbreken van beveiligupdates na die datum maakt uw werkomgeving kwetsbaar. Het is helaas niet zo dat na zoveel jaren ontwikkeling elke kwetsbaarheid wel ontdekt en verholpen is.
Daarbij is het zo dat leveranciers van hard- en software dit moment ook vaak beschouwen als een moment om ondersteuning voor Windows XP te stoppen. Dit kan dus gevolgen hebben bij het aanschaffen van nieuwe hard- en software, maar ook bij eventuele updates van huidige systemen.

Moet de volledige automatisering nu vernieuwd worden?
Dit hangt af van de apparatuur waar u mee werkt, maar in de meeste gevallen is dit zeker niet nodig. Aster kan uw situatie bekijken en u adviseren welke stappen ondernomen moeten worden om veilig en toekomstgericht verder te werken.

Werkt u met Windows XP en wilt u weten waar u aan toe bent? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten