Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
21-11-2019

Nog op Windows 7? Stap dan snel over

Organisaties met Windows 7, opgelet: in januari 2020 beëindigt Microsoft de ondersteuning voor dit besturingssysteem. Wacht daarom niet te lang meer met de overstap naar Windows 10.

Microsoft lanceerde Windows 7 op 22 oktober 2009, met daarbij de belofte van tien jaar ondersteuning. Die periode loopt nu ten einde. Met ingang van dinsdag 14 januari 2020 krijgt Windows 7 geen technische support en software-updates meer. Dit maakt pc’s die draaien op dit systeem gevoelig voor virussen en andere beveiligingsrisico’s.

Het is daarom verstandig over te stappen op het meest recente besturingssysteem: Windows 10. In de regel wordt dit gecombineerd met de aanschaf van nieuwe hardware (servers en computers), die de nieuwste software optimaal ondersteunt. Cruciale applicaties als OneDrive, Teams en SharePoint presteren het beste op moderne apparatuur.

Bovendien werken nieuwe pc’s met Windows 10 (gelanceerd halverwege 2015) efficiënter. Ze starten sneller op en gebruiken minder geheugen. Dit geeft een serieuze impuls aan de prestaties van organisaties die nu nog werken met oudere pc’s en/of thin clients.

Slaan we Windows 8 over?

Ja. Windows 8 en zijn opvolger 8.1 waren geen succes. Windows 8 wordt al niet meer ondersteund door Microsoft. Zijn opvolger, Windows 8.1, krijgt alleen nog basisondersteuning. Windows 10 is daarom de beste keuze voor wie Windows 7 achter zich laat.

Hoelang neemt een upgrade naar Windows 10 in beslag?

Inclusief de overgang naar nieuwe hardware moet u rekening houden met een traject van zeker enkele maanden. E.e.a. is afhankelijk van uw wensen en de grootte van uw organisatie.

Wat gebeurt er na 14 januari 2020?

Ook dan zullen uw pc’s met Windows 7 gewoon blijven opstarten. Maar vanwege gebrek aan ondersteuning is het niet aan te raden er nog heel veel langer mee te blijven werken. Op termijn brengt Windows 7 reële risico’s met zich mee. Wij raden daarom aan uw overstap snel in gang te zetten.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten