Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
15-10-2020

Onze nieuwe trainees: ‘Ik ben hier op mijn plek’

Dit najaar zijn bij Aster drie nieuwe trainees van start gegaan: Rob Schlingmann, Hidde van Rooijen en Sander van Swieten. Ze stellen zich graag aan u voor.

‘Gefascineerd door kunstmatige intelligentie’

Rob Schlingmann (17), ICT Beheerder, Hoornbeeck College

“Van jongs af aan ben ik gefascineerd geweest door IT. Dat kwam mede door mijn vader, die bij een softwarebedrijf werkte – al ging mijn interesse vooral uit naar hardware. Ik wilde zelf te weten komen: hoe zit een computer in elkaar en kan ik dat ook zelf bouwen? Het antwoord is ja. Iedereen kan het. Maar je moet je erin verdiepen. Met YouTube kom je een heel eind. Zo heb ik het geleerd.”

“Eerst werkte ik twee dagen per week op kantoor, maar door de strengere coronamaatregelen werk ik nu vijf dagen per week thuis. Toch voel ik me op mijn plek. Bij Aster ben je welkom. Iedereen staat open voor vragen of een leuk gesprek. Het is de juiste balans tussen een professioneel bedrijf en een informele werkvloer.”

“In mijn vrije tijd houd ik van gamen en fitness: ik ga drie keer per week naar de sportschool. Daarnaast ben ik graag in de natuur, met vrienden, en ben ik bezig met video en fotografie. Voor de toekomt zou ik me graag verder verdiepen in artificial intelligence.”

‘Nieuwsgierig, eigenlijk naar alles’

Hidde van Rooijen (22), Informatica, Hogeschool Leiden

“Ik heb mijn opleiding Informatica weer opgepakt na een mislukt uitstapje naar de toegepaste wiskunde. Wiskunde trekt mij heel erg. Het heeft ook veel raakvlakken met IT en data. De ontwikkelingen in data gaan zó snel, nog sneller dan in de rest van de IT. Als Facebook of Google een nieuwe data-oplossing publiek maakt, duik ik erin en ga ik uitvogelen hoe het werkt.”

“Ik ben dol op het oplossen van complexe problemen. Je hebt iets nooit gedaan, je hebt geen idee hoe het zit, maar ik ga het uitzoeken – dat idee. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig en lees veel non-fictie over willekeurige onderwerpen, nu bijvoorbeeld over piraten in de zeventiende eeuw.”

“In het weekend werk ik in een strandtent, ook ga ik graag naar de kroeg. Helaas kan dat nu door corona niet meer. Stagelopen in coronatijd is wel gek. Je mailt soms met collega’s die je eigenlijk niet kent. Ik focus me op mijn eigen opdracht: het maken van dashboards voor interne data-analyses. Ik ga zeker door voor mijn Master als ik hiermee klaar ben; ik begon er net plezier in te krijgen.”

‘Creativiteit de vrije loop laten’

Sander van Swieten (20), Applicatie- en mediaontwikkeling, mboRijnland Gouda

“Ik kwam met IT in aanraking tijdens naschoolse activiteiten. Als scholier kon je kiezen uit thema’s als animeren, games maken en robotics. Ik was meteen verkocht. Met programmeren kun je je creativiteit de vrije loop laten. Er zijn talloze manieren om iets te maken en als developer kies je je eigen weg.”

“Bij Aster doe ik front-end design voor Maki. Ik herbouw de website en maak nieuwe functionaliteiten. Ik leer hier sneller dan op school. Op school krijg je de basis-skills mee en tijdens deze stage kan ik die in de praktijk toepassen. Wel blijft het vreemd om na zoveel jaren school, vrienden en klasgenoten, nu hele dagen alleen thuis achter een scherm te zitten.”

“Naast IT heb ik een passie voor dieren. Ik ben gek op natuurdocumentaires en laat graag de hond van de buren uit. Ook speel ik een grote variatie aan games, van schietspellen en historische games tot meer rustige spellen met vrienden als Among Us. Verder doe ik graag ook schaken. Voor de toekomst wil ik graag een eigen IT-bedrijf. Mensen helpen en adviseren, dat lijkt me leuk.”

Lees ook:

Aster Leerwerkbedrijf ICT

Aster verdubbelt aantal leerwerkplaatsen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Aster, specialist op het gebied van digitale bedrijfsoptimalisatie, breidt het aantal jaarlijkse leerwerkplaatsen uit van…

Lees meer
Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten