Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
12-10-2018

Nieuwe Windows-update zorgt voor problemen

De Windows-update van 9 oktober heeft bij veel gebruikers van (voornamelijk) HP-systemen voor problemen gezorgd. Aster heeft de nodige maatregelen genomen om te voorkomen dat deze update op uw werkplekken wordt geïnstalleerd.

Het gaat om de KB4464330-update die Windows afgelopen dinsdag vrijgaf. Op Microsoft- en Reddit-forums melden verschillende organisaties dat ze na de installatie het gevreesde ‘blue screen of death’ (BSOD) kregen voorgeschoteld. Anderen klagen over verdwenen bestanden en verlies van de internetverbinding.

Wat opvalt, is dat de error vooral gebruikers van HP-systemen lijkt te treffen. Het gaat dan onder meer om EliteDesk- en ProDesk-computers. De oorzaak lijkt te liggen in een onverenigbare HP-driver.

Als klant van Aster hoeft u geen actie te ondernemen. Onze technici hebben maatregelen genomen zodat de betreffende update voorlopig niet bij u wordt geïnstalleerd.

De Windows-update bevat enkele kwalitatieve verbeteringen, maar geen nieuwe features voor het operationele systeem. Zo werden onder meer diverse veiligheidsupdates doorgevoerd en een correctie op verkeerde calculaties voor het automatisch verwijderen van gebruikersprofielen. Microsoft geeft zelf aan dat er geen klachten bekend zijn over de update, maar op het supportforum, Twitter en andere internetfora hebben tientallen gebruikers zich gemeld.

Wat moet ik doen?

Werkt u thuis met een HP-systeem, dan adviseren wij u om deze update voorlopig niet te installeren. De computers van uw organisatie zijn door Aster beschermd tegen de mogelijke gevolgen van deze problematische update.

Feiten

Update: KB4464330
Release:
9 oktober 2018
Versie: OS Build 17763.55
Bedoeld voor: Windows 10, versie 1809

Heeft u vragen of wilt u meer weten: neem dan contact op via 0172 – 722 333 of via onderstaand contactformulier.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten