Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
30-05-2011

Virtualisatie is de toekomst!

Steeds meer bedrijven maken gebruik van virtualisatie. Maar wat is dat nu eigenlijk? Virtualisatie is een techniek die het mogelijk maakt fysieke hardware los te koppelen van een besturingssysteem. Op deze manier kunnen meerdere ‘virtuele’ servers ondergebracht worden op één fysieke onderlaag. Ook is het mogelijk om één virtuele omgeving juist te verdelen over meerdere fysieke onderlagen. Met de virtualisatie technieken kunnen resources als processoren, schijfruimte en geheugen efficiënter gebruikt worden en neemt de flexibiliteit toe.

Door het inzetten van virtualisatie, kunnen meerdere virtuele omgevingen met verschillende besturingssystemen, geïsoleerd van elkaar werken op een of meerdere fysieke machines. Elke virtuele omgeving heeft zijn eigen set aan virtuele hardware (schijfruimte, geheugen, processoren, netwerkkaart etc.), waar een besturingssysteem en applicaties op werken. Het besturingssysteem ziet een consistente set aan hardware, ongeacht de werkelijke fysieke hardware componenten.
Volledige omgevingen (met geconfigureerde applicaties, besturingssystemen, BIOS en virtuele hardware) kunnen zonder onderbreking verplaatst worden van de ene fysieke machine naar de andere voor  beheer en continue verdeling van de belasting.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten