Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
22-03-2016

“VoIP-telefoons eenvoudig te hacken”

Telefoons waarmee via internet gebeld kan worden, blijken in veel gevallen kinderlijk eenvoudig te hacken te zijn. Dat blijkt uit een demonstratie van beveiligingsexpert Paul Moore.

Het gaat om telefoonsystemen die in veel bedrijven gebruikt worden. Dergelijke systemen maken van het internet gebruik om te kunnen bellen. Dat laat echter ook de deur open staan voor aanvallen van buitenaf, zeker omdat de meeste bedrijven het nalaten om het systeem te beveiligen.

Hackers kunnen simpel binnendringen door een werknemer naar een malafide website te lokken waarvandaan malware geïnstalleerd wordt. Hierna kunnen zij volledig de controle over één of meerdere telefoons overnemen. Zo is het mogelijk om via zo’n toestel een premium-nummer te bellen, of om gesprekken af te luisteren.

Volgens Moore en zijn collega’s Per Thorsheim en Scott Helme zou het al een grote stap zijn als bedrijven niet het standaard wachtwoord – of in sommige gevallen helemaal geen wachtwoord – behouden.

Wij als Aster zijn hierop bedacht en daarom gebruiken wij nergens de standaard wachtwoorden van een leverancier. Tevens staat de web interface van onze toestellen standaard uit. En als we deze toch openzetten, bepalen we altijd zelf via de provisioning van onze leverancier het wachtwoord waarmee we inloggen. En tot slot hebben wij onze telefonie geconfigureerd in een gesloten/beveiligd netwerk dat niet via internet bereikbaar is.

 

zt0v_telefoon

 

 

 

 

 

 

 

Bron: telegraaf 15 februari 2016

 

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten