Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
08-09-2017

Wachtwoord vergeten? Dit lost u voortaan sneller op

Zeg eens eerlijk: wordt u niet horendol van al die inlognamen en wachtwoorden die u moet onthouden? De gemiddelde Nederlander zegt 22 wachtwoorden te hebben voor zijn verschillende online accounts. Volgens BuzzFeed hebben Amerikanen er gemiddeld zelfs 27. Vast staat dat uw lijst met wachtwoorden stukken langer is dan vijf jaar geleden. En, houdt u vast: hij zal blijven groeien.

Volgens beveiligingsblog Dashlane verdubbelt het aantal wachtwoorden dat u moet onthouden elke vijf jaar. Dat hadden de techneuten van MIT (Massachusetts Institute of Technology) waarschijnlijk nooit kunnen bevroeden toen zij in 1961 ’s werelds eerste computerwachtwoord bedachten voor hun Compatible Time-Sharing System (CTSS), een besturingssysteem voor computers.

Ongezellig

Wachtwoorden opzoeken en opvragen behoort inmiddels bij veel mensen tot hun dagelijkse werkzaamheden. De Daily Mail schrijft dat een op de vier werknemers elke dag weleens een inlog of wachtwoord vergeet – wat leidt tot grote irritaties. En als het aantal wachtwoorden blijft groeien zoals voorspeld, zou het nog weleens ongezellig kunnen worden op de werkvloer.

Maar blijf vooral rustig ademen. En weersta vooral de verleiding om nu in allerijl Word te openen om al die wachtwoorden op te schrijven en onder de naam ‘Wachtwoorden’ op te slaan. (Mocht u het zich afvragen: ja, er zijn nog steeds zat mensen die dit doen.)

Zelf wachtwoord vernieuwen

Ook bij Aster krijgen wij dagelijks telefoontjes van klanten die hun wachtwoord zijn vergeten. Vooral nu, in de periode na de zomervakantie. Het opvragen, achterhalen en vernieuwen van wachtwoorden kost iedereen waardevolle tijd. De klant moet bellen, wij moeten verifiëren of degene die belt inderdaad degene is die hij zegt dat hij is. En in de tussentijd kan de betrokkene niet werken.

Tijd dus voor een efficiënter systeem. Bij Aster introduceren wij binnenkort een self-service password reset. Een simpel, veilig en betrouwbaar systeem waarmee gebruikers binnen luttele seconden een nieuw wachtwoord krijgen toegestuurd. Bent u uw wachtwoord vergeten, dan voert u uw e-mailadres in op het portal en krijgt u een nieuw wachtwoord toegezonden op uw mobiele telefoon. Dit portal wordt speciaal opgetuigd voor uw bedrijf, dus met eigen logo, huisstijl en bedrijfsgegevens.

Multifactor identificatie

Is dit systeem eenmaal in uw bedrijf geïntegreerd, dan kunt u ook meteen overstappen op multifactor identificatie. Want – let op! – een inlog en een wachtwoord alleen blijken in de praktijk vaak niet afdoende. Naast uw inlog en wachtwoord krijgt u met multifactor-identificatie een derde identificatie: een code.

Deze hoeft u – surprise! – níet te onthouden, want u ontvangt elke keer dat u inlogt een nieuwe code op uw mobiele telefoon. Maken we het hiermee extra ingewikkeld? Dat valt best mee, maar de veiligheid van uw data (en die van uw klanten) is erbij gebaat. En juist daarom is het nu hoog tijd voor een veilig en betrouwbaar systeem voor het achterhalen en vernieuwen van uw vergeten wachtwoorden. Daarvoor hoeft u niet af te reizen naar MIT, maar kunt u gewoon bij Aster terecht.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten