Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
18-12-2019

Zo gaat Microsoft Teams uw werk veranderen

De doorontwikkeling van Teams, de opvolger van Skype, heeft binnen Microsoft de hoogste prioriteit. Dit heeft directe gevolgen voor hoe u straks communiceert en samenwerkt. De mogelijkheden van Teams – onder meer chatten, bellen, bestanden delen en notuleren – maken uw werk makkelijker en uw computerscherm een stuk overzichtelijker.

Dat de dagen van Skype for Business geteld zijn, is al even bekend. Maar dat je met de opvolger veel meer kunt dan chatten en videobellen, is nog niet overal doorgedrongen. We gebruiken vaak slechts een fractie van de mogelijkheden. Teams is een totaaloplossing op het gebied van communicatie en samenwerken, en wordt straks de app waarmee u ál uw communicatie afhandelt.

Weg met de telefoon

Het duurt niet lang meer voor uw vaste telefoon (en de bijbehorende applicatie) de deur uit kan. U kunt uw huidige telefoonnummer(s) koppelen aan Teams. Op die manier kunt u bellen en gebeld worden via Teams, met alle voordelen van dien.

Andere apps zijn via een plugin te koppelen aan Teams. Hierdoor kunt u verschillende taken verrichten vanuit dezelfde applicatie. De tijd van continu switchen tussen programma’s is daarmee voorbij.

Wat zijn de mogelijkheden voor bellen via Teams?

  • U kunt eenvoudig derden toevoegen aan een gesprek.
  • Bent u online, dan worden oproepen op uw mobiel automatisch doorgeschakeld naar Teams.
  • Offline of onderweg? De oproep wordt doorgezet naar uw mobiele telefoon.
  • In één oogopslag is te zien of de gewenste gesprekspartner aanwezig en bereikbaar is. Dus niet meer: ‘Is uw collega aanwezig?’ ‘Zal ik een terugbelverzoek inplannen?’
  • Is de verbinding matig, dan stelt de app voor het gesprek voort te zetten op de mobiele telefoon.

Gemiste vergadering

Teams maakt communicatie universeel en overzichtelijk. Mede omdat andere applicaties van Office 365 te koppelen zijn aan Teams. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Microsoft Flow, waardoor terugbelverzoeken en herinneringen automatisch opduiken in uw persoonlijke agenda.

Ook collega’s hoeven na hun vakantie niet langer bijgepraat te worden over gemiste meetings. Zij kunnen in Teams de vergaderingen terugluisteren, de (automatisch gegenereerde) notulen doornemen of gericht zoeken naar bepaalde (voor hun belangrijke) thema’s.

De mogelijkheden van Teams worden de komende periode stevig uitgebreid. Aster kijkt graag met u mee hoe we bestaande processen in het programma kunnen integreren.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten