Aster Menu

Een Geoptimaliseerde Digitale Infrastructuur met Onze Datacenters

22-02-2024

Datacenter

Met onze geavanceerde datacenters in Amsterdam en Alphen aan den Rijn zetten we de standaard voor veilige, betrouwbare en flexibele digitale infrastructuur. Deze faciliteiten zijn ontworpen om niet alleen aan de huidige behoeften te voldoen, maar ook om toekomstige groei te ondersteunen, door een combinatie van veiligheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit te bieden. Ontdek wat datacenters zijn en hoe ze jouw digitale strategie kunnen versterken.

Wat is een datacenter?

Een datacenter is een fysieke plek waar bedrijven cruciale onderdelen van hun IT-infrastructuur, zoals fysieke toepassingen en data, veilig kunnen bewaren. Denk hierbij aan servers die websites toegankelijk maken, opslagsystemen die belangrijke bedrijfsgegevens bevatten, en netwerkapparatuur die zorgt voor de connectiviteit tussen verschillende bedrijfsonderdelen en hun klanten.

Dankzij datacenters kunnen bedrijven en organisaties gebruik maken van geavanceerde technologieën zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de fysieke ruimte voor hun IT-apparatuur of de complexiteit van het onderhouden van deze systemen. Ze bieden een veilige, betrouwbare en efficiënte omgeving waarin applicaties soepel kunnen draaien, data veilig is opgeslagen, en waar bedrijven de flexibiliteit hebben om naar behoefte op te schalen.

Het belang van datacenters voor bedrijven

 • Altijd Online: Ze zorgen ervoor dat de websites en diensten van een bedrijf altijd bereikbaar zijn voor klanten. Geen zorgen meer over uitvaltijd of storingen.
 • Groeien Zonder Zorgen: Als een bedrijf meer ruimte nodig heeft voor zijn data of meer kracht voor zijn websites, kunnen datacenters makkelijk meegroeien. Dit betekent dat een bedrijf snel kan uitbreiden zonder grote investeringen.
 • Veilig en Zeker: Datacenters beschermen belangrijke bedrijfsinformatie tegen hackers en andere cyberdreigingen. Ze zorgen ook dat alles voldoet aan de regels voor privacy en gegevensbescherming.
 • Bespaart Geld: Door gebruik te maken van datacenters hoeven bedrijven niet zelf dure apparatuur te kopen en te onderhouden. Dit kan flink schelen in de kosten.

datacenter

De componenten van een datacenter

Elk datacenter bestaat uit een paar cruciale onderdelen die samenwerken om alles soepel te laten lopen:

 • Servers: Dit zijn de krachtige computers die de data opslaan en de applicaties draaien waar bedrijven op vertrouwen. Zonder servers, geen datacenter.
 • Opslagapparatuur: Hierop wordt alle belangrijke informatie bewaard, van klantgegevens tot financiële records. Opslag zorgt ervoor dat data veilig en toegankelijk is.
 • Netwerkapparatuur: Denk aan routers, switches en firewalls. Deze apparaten zorgen voor de verbinding tussen de servers in het datacenter en de buitenwereld, zoals het internet of het bedrijfsnetwerk.
 • Koelsystemen: Servers en andere apparaten produceren veel warmte. Goede koeling is essentieel om te voorkomen dat apparatuur oververhit raakt en uitvalt.
 • Stroomvoorziening: Naast de normale stroomvoorziening hebben datacenters vaak ook noodstroomvoorzieningen zoals generatoren en batterijen, om te zorgen dat alles blijft draaien, zelfs als de stroom uitvalt.
 • Beveiligingssystemen: Dit zijn niet alleen fysieke maatregelen zoals sloten en beveiligingscamera’s, maar ook softwarematige bescherming tegen cyberaanvallen.

Deze componenten samen zorgen ervoor dat een datacenter betrouwbaar en efficiënt functioneert, en dat bedrijven hun digitale activiteiten zonder zorgen kunnen uitvoeren.

Jouw datacenter in Amsterdam en Alphen aan den Rijn

Bij Aster hebben we twee datacenters, één in Amsterdam en één in Alphen aan den Rijn, die ervoor zorgen dat jouw data altijd veilig, beschikbaar en snel toegankelijk is. Ongeacht waar je bedrijf zich bevindt, met onze datacenters in deze twee sleutelsteden ben je altijd dichtbij de actie.

Waarom dit slim is voor jou:

 • Geografische spreiding: Jouw data veilig op twee plekken. Minder risico, meer gemoedsrust.
 • Flexibiliteit: Meer ruimte nodig? Of meer kracht? Geen probleem. Onze datacenters groeien met je mee.
 • Altijd online: We zorgen ervoor dat jouw diensten 24/7 bereikbaar zijn. Geen downtime, geen zorgen.

Kortom, of je nu kiest voor Amsterdam of Alphen aan den Rijn, je zit goed. Wij zorgen voor de rest.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten