Aster Menu
Virtual Machines

Virtual Machines

Ontdek de kracht van virtual machines! Deze geavanceerde technologie helpt organisaties hun IT-capaciteiten te optimaliseren, de efficiëntie te verhogen en de kosten laag te houden. VM's bieden een revolutionaire manier om het potentieel van je hardware te maximaliseren en je bedrijfsvoering te stroomlijnen - en dat allemaal op een kostenbesparende manier.

Virtual Machines

Wat zijn Virtual Machines?

Een Virtual Machine (VM) is net een computer, maar dan in softwarevorm. Je kunt een Virtual Machine zien als een computer binnen je computer. Deze ‘binnen-computers’ draaien op een ‘host’ computer en kunnen verschillende besturingssystemen tegelijk aan. Dit betekent in de praktijk dat één enkele machine de mogelijkheid krijgt om als meerdere ‘computers’ te functioneren, elk met hun eigen taken en processen.

Binnen het Datacenter platform van Aster bieden we je de mogelijkheid om Virtual Machines af te nemen. Elke VM functioneert als een afzonderlijke eenheid met een eigen besturingssysteem, toepassingen en gegevens.

Wat zijn de Voordelen van Virtual Machines?

Het gebruik van onze Virtual Machines komt met een reeks voordelen:

  • Flexibiliteit: VM’s maken het mogelijk om je IT-infrastructuur aan te passen aan je veranderende behoeften, zonder dat je belemmerd wordt door hardwarebeperkingen.
  • Hoge beschikbaarheid: Ons platform garandeert een hoge beschikbaarheid van jouw virtual machines, waardoor je applicaties en diensten altijd beschikbaar zijn.
  • Beveiliging: Met virtuele firewalls en regelmatige back-ups van je gegevens, bieden onze Virtual Machines een hoge mate van beveiliging.
  • Gemak van beheer: Onze virtual machines zijn eenvoudig te beheren en onderhouden, wat je tijd en inspanning bespaart.

Hoe Werken Virtual Machines bij Aster?

Bij Aster onderscheiden we twee typen virtual machines: Standaard Virtual Machines en Replicated Virtual Machines.

Standaard Virtual Machines

Standaard VM’s zijn afzonderlijke virtuele servers die specifiek zijn geconfigureerd en geoptimaliseerd om in onze datacenters te functioneren. Ze bieden een aparte virtuele omgeving voor je toepassingen en gegevens, waardoor je de vrijheid en flexibiliteit hebt om je IT-infrastructuur te bouwen en te beheren zoals jij dat wilt.

Replicated Virtual Machines

Replicated VM’s bieden extra bescherming voor je gegevens en toepassingen door ze regelmatig te repliceren naar een andere locatie. Hierdoor wordt de beschikbaarheid en data-redundantie verhoogd en heb je minder kans op verlies bij incidenten.

Voordelen van Replicated Virtual Machines:

  • Betere Betrouwbaarheid en Gegevensbeschikbaarheid: Dankzij ons geavanceerde replicatiesysteem, dat je gegevens op meerdere locaties opslaat, verklein je het risico op gegevensverlies en downtime aanzienlijk.
  • Snellere Disaster Recovery en Minder Risico op Gegevensverlies: In het geval van calamiteiten of cyberaanvallen maakt ons systeem het mogelijk om snel over te schakelen naar de meest recente replica. Hierdoor wordt je bedrijfsvoering zo min mogelijk verstoord en kun je gemakkelijk terugvallen op de gerepliceerde gegevens.
  • Kortere Recovery Time Objective (RTO) en Recovery Point Objective (RPO): Doordat de replicatie elke twee uur plaatsvindt, zijn je gegevens altijd up-to-date. Dit verkort de tijd die nodig is om je operaties te herstellen na een incident.
  • Schaalbaarheid en Flexibiliteit: Onze Replicated Virtual Machines groeien mee met jouw bedrijf. Je kunt eenvoudig extra resources toevoegen of verwijderen om aan je veranderende behoeften te voldoen.

De Specificaties van Onze Virtual Machines

Beide typen Virtual Machines bieden de mogelijkheid om de machine te kiezen die het beste bij je specifieke vereisten past. Van virtual machines met meerdere CPU cores en veel RAM voor zware workloads, tot machines met minder resources voor lichtere workloads.

Ik wil meer weten over Virtual Machines

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten