Aster Menu

Pentesting

We worden steeds digitaler, en daarmee groeit ook de noodzaak om onze computersystemen, netwerken en data te beschermen. Maar hoe weet je of de beveiligingsmaatregelen die je hebt getroffen echt effectief zijn? Het antwoord ligt in ‘pentesting’. Onze pentest, ook wel bekend als penetration test, biedt diepgaande inzichten in hoe weerbaar jouw organisatie is tegen potentiële cyberaanvallen.

Pentest

Wat is een Pentest?

Een pentest, kort voor ‘penetration test’, is een gesimuleerde cyberaanval die specifiek is ontworpen om de beveiliging van jouw systeem op de proef te stellen. In deze gestructureerde aanval, bootsen gespecialiseerde pentesters – ethische hackers – aanvalsstrategieën na die echte hackers kunnen gebruiken om binnen te dringen in jouw netwerk. Het doel? Om zwakke plekken in jouw verdediging te identificeren vóórdat echte cybercriminelen dat doen.

Tijdens een pentest maakt onze expert gebruik van een breed scala aan tools en technieken om door de digitale muren van jouw organisatie te breken. Dit gebeurt op een gecontroleerde en veilige manier, waarbij de focus ligt op het lokaliseren en rapporteren van kwetsbaarheden.

Onze Aanpak

Onze pentest benadert de beveiliging van jouw externe netwerk zoals een hacker dat zou doen: volledig onbevooroordeeld en zonder voorkennis. Onze specialisten starten met minimale informatie, waardoor ze onontdekte zwakke plekken kunnen opsporen, net zoals een potentiële aanvaller van buitenaf zou doen. Dit zorgt voor een waarheidsgetrouw beeld van de veiligheidsrisico’s en stelt ons in staat om jouw verdediging aanzienlijk te versterken.

Na de Pentest

Na voltooiing van de pentest, ontvang je van ons een gedetailleerd rapport met onze bevindingen en een lijst met aanbevelingen om de ontdekte kwetsbaarheden aan te pakken. Dit stelt je in staat om gerichte maatregelen te nemen om jouw IT-omgeving te versterken.

De Voordelen Van Pentesting Door Aster

  • Realistische Risicoanalyse: Krijg een waarheidsgetrouw beeld van hoe een externe aanvaller jouw systemen zou zien en waar ze zouden kunnen toeslaan.
  • Gericht Advies: Op basis van de pentestresultaten voorzien we je van op maat gemaakte aanbevelingen om jouw beveiligingsmaatregelen te verbeteren.
  • Versterkte Beveiliging: Door onze bevindingen toe te passen, verminder je aanzienlijk het risico op succesvolle cyberaanvallen.

Veiligheid en zekerheid met een Pen Test Keurmerk

Natuurlijk is het bij pen testing van cruciaal belang dat je werkt met een betrouwbare partner. Daarom heeft het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een keurmerk voor pen tests in het leven geroepen: het CCV Pentest Keurmerk. Hiermee ben je verzekerd van een betrouwbare partij die regelmatig wordt gecontroleerd op expertise en kwaliteit.

Ik wil meer weten over Pentesting

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten