Aster Menu
Security Management

Security Management

Onze Security Management dienst is ontworpen om jouw organisatie optimaal te beveiligen tegen complexe en voortdurend veranderende cyberbedreigingen. De dienst omvat drie krachtige onderdelen: Microsoft Sentinel, periodieke assessments en Secpod Saner.

Security Management

1. Microsoft Sentinel

Wanneer je denkt aan security oplossingen, denk je wellicht als eerste aan antivirussoftware. Deze beschermt je tegen kwaadaardige bestanden en pogingen tot inbraak, maar wat als we je vertellen dat er een beveiligingsoplossing is die verder gaat dan je standaard antivirus? Maak kennis met Microsoft Sentinel, jouw 24/7 beveiligingsteam in de cloud.

Microsoft Sentinel is een uitgebreide beveiligingsoplossing die jouw volledige IT-omgeving bewaakt. Niet alleen de apparaten en servers, maar ook het gebruikersgedrag en applicaties, ongeacht waar deze zich bevinden.

Wat betekent dit voor jou?  

Meer inzicht, betere beveiliging en minder zorgen. Het bijzondere aan Microsoft Sentinel is de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI). Sentinel leert en herkent patronen uit de beveiligingsdata die het verzamelt. Het kan daardoor bedreigingen opsporen die antivirussoftware kan missen, valse positieven verminderen en echte dreigingen sneller identificeren.

Met Microsoft Sentinel voeg je een extra beveiligingslaag toe bovenop je bestaande antivirus. Je krijgt een krachtige, slimme tool die continu leert en zich aanpast om jouw IT-omgeving te beschermen tegen steeds veranderende bedreigingen. Sentinel biedt de mogelijkheid om vroegtijdig in te grijpen voordat schade wordt aangericht.

2. Periodieke Assessments 

We bieden periodieke assessments aan die een grondige blik werpen op de beveiligingsstatus van jouw hele IT-omgeving. Of je systeem nu on-premise is, in een privé- of publieke cloud, of een combinatie van beide, we hebben een passend assessment voor jou.

Microsoft 365 & Azure Security Assessment

Met deze assessment richten we ons op de beveiliging van je Microsoft 365 Cloud omgeving, een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen. Deze assessment, uitgevoerd met onze speciaal ontwikkelde Aster Security Audit Tool, evalueert meer dan 100 verschillende instellingen binnen Microsoft 365 Cloud, variërend van Azure tot Exchange, SharePoint, Teams en Office 365.

We doen meer dan alleen kijken naar je huidige veiligheidsmaatregelen. We vergelijken ze ook met de beste standaarden in de industrie. In een uitgebreid rapport geven we de resultaten weer met specifieke aanbevelingen over hoe je eventuele kwetsbaarheden te verhelpen. Dit biedt een duidelijk inzicht in de huidige status van je IT-beveiliging en stelt je in staat om proactieve maatregelen te nemen om je bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen.

Generieke Vulnerability Assessment

Het doel van onze generieke Vulnerability Assessment is om kwetsbaarheden in je volledige IT-infrastructuur te identificeren. Met onze Security Audit Tool voeren we een grondige scan uit op zowel Linux- als Windows-servers, evenals op alle andere componenten van je IT-infrastructuur. We identificeren de zwakke punten, misconfiguraties en verborgen kwetsbaarheden die cybercriminelen zouden kunnen uitbuiten. Ook hier ontvang je een gedetailleerd rapport met een overzicht van de kwetsbaarheden en een advies over het verhelpen ervan.

3. Secpod Saner

Secpod Saner vormt een additionele laag van onze beveiligingsdiensten en richt zich op de veiligheid van jouw servers en werkplekken op drie gebieden:

Vulnerability Management

Hier ligt onze kracht – we kijken verder dan alleen de standaard Microsoft-producten. We begrijpen dat organisaties een breed scala aan software gebruiken en dat elke applicatie verborgen kwetsbaarheden kan bevatten. We identificeren en neutraliseren deze bedreigingen, ongeacht de bron, waardoor we een extra beveiligingslaag bieden die vaak over het hoofd wordt gezien, maar van cruciaal belang is.

Patch Management

Dit is meer dan alleen een update-routine. We houden jouw Windows-omgeving niet alleen bijgewerkt, maar bestrijden proactief bekende kwetsbaarheden door het tijdig installeren van essentiële patches. Dit draagt bij aan de stabiliteit en veiligheid van je systemen.

Compliance Management

Het voldoen aan essentiële beveiligingsstandaarden is van groot belang. Daarom creëren we een set van standaarden waaraan jouw servers moeten voldoen. We controleren regelmatig of deze standaarden worden nageleefd en bieden je via een dashboard een duidelijk overzicht van de mate van naleving binnen jouw serveromgeving.

Hoe de Drie Onderdelen binnen Security Management Elkaar Aanvullen

Microsoft Sentinel monitort ononderbroken jouw IT-omgeving om bedreigingen te detecteren en voorspellen. De periodieke assessments zorgen ervoor dat kwetsbaarheden en configuratiefouten kunnen worden gedetecteerd in de Microsoft 365 Cloud. Tenslotte vult Secpod Saner dit aan door ook de beveiliging van servers en werkplekken te beheren, inclusief het beheer van kwetsbaarheden, naleving van normen en geïnstalleerde software of deze kwetsbaarheden bevatten. Samen vormen ze een uitgebreid, gelaagd beveiligingssysteem dat je organisatie van alle kanten beschermt.

Voldoen aan Normeringen en Regelgeving

Onze Security Management dienst is zo opgezet dat je kunt aantonen dat je voldoet aan relevante beveiligingsnormen en -voorwaarden. Dit is vooral belangrijk als je organisatie, zoals een zorginstelling, aan strikte regelgeving moet voldoen. Bovendien bereiden we ons voor op de komst van de NIS2 regelgeving, die bedrijven zoals Aster een zorgplicht geeft om informatiebeveiliging prominent te positioneren binnen hun dienstverlening.

Onze Ambitie

Bij Aster lopen we graag voorop. Terwijl we ons verdiepen in de implicaties van de NIS2-regelgeving, onderscheiden we ons door onze voorbereiding en proactieve aanpak. Onze ambitie is om jouw organisatie te beschermen tegen cyberdreigingen en tegelijkertijd aan alle relevante regelgeving te voldoen. Met ons aan je zijde kun je erop vertrouwen dat je cyberbeveiliging op orde is, nu en in de toekomst.

Ik wil meer weten over Security Management

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten