Aster Menu

Phishing simulatie tool

Herkent jouw organisatie phishing?

Aster biedt een krachtige Phishing Simulatie Tool aan om medewerkers te trainen en beter te beschermen tegen phishing-aanvallen. Onze tool is ontworpen om het beveiligingsbewustzijn van jouw medewerkers te testen en te verbeteren.

Wat is een Phishing Simulatie?

Een Phishing Simulatie is een gesimuleerde phishing-aanval die is ontworpen om werknemers te testen en te leren hoe ze echte phishing-aanvallen kunnen identificeren en vermijden.

Het gaat om het verzenden van gesimuleerde phishing-e-mails naar werknemers, waarbij echte aanvallen worden nagebootst wat betreft inhoud, uiterlijk en gedrag.

Phishing simulatie

Phishing Simulatie: zo werkt het

Met onze Phishing Simulatie Tool kun je op een veilige manier een phishing-aanval simuleren.
De tool stuurt valse phishing-emails naar medewerkers en registreert hoeveel van hen op de link klikken of hun inloggegevens delen. Op deze manier kun je gericht actie ondernemen om het beveiligingsbewustzijn van medewerkers te verbeteren.

Onze tool biedt een volledige analyse van de resultaten. Je krijgt inzicht in de sterke en zwakke punten binnen jouw organisatie en kunt daardoor gericht actie ondernemen om deze te verbeteren.

Phishing simulatie

Hoe zetten wij de campagne op?

Tijdens een korte meeting bespreken wij de volgende punten:

1.       Afdelingen: Voor elke afdeling stellen wij een andere e-mail op. Zo krijgen finance, sales of marketing allemaal een ander soort e-mail, gericht op de specifieke afdeling.

2.       E-mail adressen bestand: Om de e-mails gericht naar de juiste personen en afdelingen te sturen, hebben wij een e-mail adressen bestand nodig.

3.       Organisatie overzicht: Voor een succesvolle phishing simulatie campagne, hebben wij een overzicht nodig van jouw organisatie.

De resultaten van een phishing simulatie

Het doel van de Phishing Simulatie is om het vermogen van de werknemers te meten om de gesimuleerde aanval te identificeren en te vermijden. Zijn de zwaktepunten geïdentificeerd, dan kan feedback gegeven worden en doelgerichte Security Awareness Trainingen gegeven worden om het bewustzijn te verbeteren.

Met onze Phishing Simulatie Tool krijg je een helder beeld van het beveiligingsbewustzijn van jouw medewerkers en kun je gericht actie ondernemen om hen beter te beschermen tegen phishing-aanvallen.

De Phishing Simulatie in 4 stappen

Phishing simulatie tool

Onze Phishing Simulatie Tool is eenvoudig en snel opgezet:

1. Instellen

Stel de Phishing Simulatie in door de valse phishing-emails te personaliseren en selecteer de groepen medewerkers die je wilt testen.

2. Uitvoeren

De valse phishing-emails worden over een periode van 30 dagen naar de geselecteerde groepen medewerkers verzonden.

3. Analyseren

Bekijk de resultaten van de Phishing Simulatie en analyseer hoeveel medewerkers op de link hebben geklikt, hun persoonlijke gegevens hebben gedeeld of op een andere manier hebben gereageerd.

4. Verbeteren

Gebruik de resultaten van de Phishing Simulatie om de bewustwording van medewerkers te verbeteren en gericht opleiding en training aan te bieden.

Phishing: wat is het en waarom is bewustzijn belangrijk

Phishing is een vorm van oplichting waarbij cybercriminelen proberen persoonlijke en financiële informatie te stelen. Dit gebeurt meestal door middel van het sturen van e-mails of sms-berichten die er authentiek uitzien en medewerkers verzoeken om persoonlijke informatie te delen of op een link te klikken die naar een nep-website leidt.

Het creëren van bewustzijn binnen organisaties is cruciaal, omdat phishing steeds slimmer en gecompliceerder wordt. Als medewerkers niet op de hoogte zijn van de verschillende methoden die cybercriminelen inzetten, zijn ze meer kwetsbaar voor aanvallen. Dit kan extreme gevolgen hebben voor de gehele organisatie: een cyberaanval wordt in de meeste gevallen namelijk veroorzaakt door menselijke fouten!

Wij raden daarom aan om altijd waakzaam te zijn en om niet zomaar vertrouwelijke informatie te delen, vooral niet via onbekende e-mails of links.

Phishing simulatie tool: 30 dagen gratis

Over een periode van 30 dagen kun je gratis ervaren hoe cyberbewust jouw organisatie nou echt is.

Vul het formulier in en kies een tijdslot dat jou uitkomt. Tijdens een korte meeting van 30 minuten stellen wij gratis de simulatie naar wens in.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten