Aster Menu

Veilig en eenvoudig digitaal ondertekenen met Aster

05-07-2017

ALPHEN AAN DEN RIJN – Printen, ondertekenen, inscannen, terugmailen: de papieren rompslomp rond offertes en contracten kost organisaties elke dag de nodige hoofdbrekens. Het Alphense ICT-bedrijf Aster biedt klanten sinds kort het gemak van digitaal ondertekenen. ‘Snel, eenvoudig en ook nog eens beter voor het milieu’, zegt algemeen directeur Richard Vermeer.

Voor deze dienst, die kan worden gekoppeld aan de eigen systemen van elk bedrijf, is Aster een samenwerkingsverband aangegaan met Stiply uit Utrecht. Stiply is een online tool waarmee documenten – zoals arbeidscontracten, bruikleenovereenkomsten, offertes en huurcontracten – op een eenvoudige manier digitaal ondertekend kunnen worden.

Melding

Dankzij de mogelijkheid tot digitaal ondertekenen hoeven bedrijven documenten niet langer uit te printen, deze per post te retourneren of weer in te scannen en per mail terug te sturen. ‘Een groot nadeel daarvan is dat contracten rond blijven slingeren in mailboxen en dat wil je niet,’ zegt Vermeer. Nadat via Stiply op het scherm een handtekening is gezet, krijgt de verzender van het document direct een melding dat er is getekend. Automatische herinneringen en archiveringsopties zijn ook ingebouwd in het systeem.

‘Het product voldoet aan alle wettelijke eisen voor digitaal ondertekenen’, licht Vermeer toe. ‘Daarnaast is Stiply geaccrediteerd Mandaat Service Provider bij de Betaalvereniging Nederland, waardoor bijvoorbeeld automatische incasso’s na ondertekening direct worden geregeld met de bank.’

Verspilling

Ook is het mogelijk een document naar meerdere personen (en bedrijven) tegelijk te sturen. In een handig overzicht is vervolgens eenvoudig te zien welke bestanden zijn ondertekend en welke nog openstaan. Het systeem is aan te passen aan de huisstijl van elke organisatie. Inmiddels is het digitaal ondertekenen bij de eerste klanten van Aster geïntegreerd.

‘We zijn blij met de samenwerking met Aster’, zegt René Kuhlmann, algemeen directeur van Stiply. ‘Hierdoor bieden we samen een bredere oplossing aan dan Stiply alleen kan. Aster biedt de mogelijkheid om het proces van digitaal ondertekenen te integreren in een totaaloplossing van software en beheer waarbij eindklanten maar één aanspreekpunt hebben. We bieden onze klanten middels deze samenwerking op een eenvoudige manier meer flexibiliteit.’

‘Contracten tekenen – of ze laten tekenen – kost organisaties ontzettend veel tijd en energie’, benadrukt Kuhlmann. ‘En dan hebben we het nog niet eens over de ongelofelijke hoeveelheden papier die ermee worden verspild. Stiply past dan ook uitstekend in een duurzame bedrijfsvoering.’

Klik voor uw gratis account

Type abonnementAantal documentenPrijs
Essentialsonbeperkt€ 1,20 per document
Business25€ 25,- p/m
Premium50€ 45,- p/m
Premium+50+op aanvraag
API koppelingonbeperkt€ 25,- p/m vastrecht
vanaf €0,90 per document

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten