Aster Menu

Aster is al jaren een stabiele factor

Of het nu gaat om vergaderingen, tv-programma’s, theaterproducties of grote internationale congressen: Bourgonje zorgt voor geluid, licht, congrestechniek en video van topniveau. De audiovisuele kunstenaars uit Zoetermeer moeten daarbij kunnen bouwen op een professioneel ICT-systeem. “Aster functioneert bijna als interne afdeling.”

De kans is klein dat docenten van Fred Bourgonje verbaasd zullen zijn over het vakgebied waarin hun oud-leerling opereert; als kind was Fred immers die handige jongen de techniek regelde voor schoolmusicals. Lichteffecten, geluidskwaliteit – meesters en juffen lieten de audiovisuele kant van de toneelstukken maar wat graag over aan de techneut in wording.

Totaalplaatje

Het bleek een voorbode. Fred Bourgonje is inmiddels al 36 jaar eigenaar van het door hem opgerichte Bourgonje BV, een uiterst succesvol facilitair bedrijf in licht-, geluid- en videotechniek. Net als vroeger hoeft Fred niet zo nodig zelf in de spotlights, hij staat liever in de schaduw ervan – letterlijk. Bij talkshows, theaterproducties en congressen zorgen Fred en zijn man-schappen er achter de schermen voor dat het totaalplaatje tiptop in orde is.

Optimaliseer uw documentbeheer
Optimaliseer uw documentbeheer Download nu gratis
Optimaliseer uw documentbeheer
Optimaliseer uw documentbeheer
In deze download leest u hoe uw organisatie efficiënter en productiever wordt door uw documentbeheer te optimaliseren.
  • Uw voor- en achternaam
  • Vul hier uw mailadres in

“Het is een geweldig vak, omdat je altijd samenwerkt met mensen die liefde hebben voor het vak”, vertelt Fred. “De ene dag werk je aan een frivool tv-programma, de volgende bij een stemmige bijeenkomst.” Lachend: “Voor mij is Bourgonje een uit de hand gelopen hobby.”

Bourgonje telt zeventig medewerkers, verdeeld over vier locaties in Zoetermeer, Rotterdam, Den Haag en Hilversum. Vanwege de voortdurende organisatorische en logistieke uitdagingen speelt ICT een belangrijke rol binnen het bedrijf. “Daar hangt veel vanaf”, licht Fred toe. “De planning, de productie, alles loopt via ons ICT-systeem.”

Geen vreemde

Tot een aantal jaar geleden werkte Bourgonje met een klein, vast team van ICT-medewerkers. Maar bij ziekte was de spoeling dun en bovendien vond Fred het afbreukrisico te groot. Tijdens de verhuizing van de hoofdlocatie naar Zoetermeer besloot Fred de ICT helemaal opnieuw in te richten. Aster bouwde ‘from scratch’ een nieuw ICT-systeem en Bourgonje maakte het Alphense ICT-bedrijf verantwoordelijk voor het ICT-beheer en -onderhoud.

“Hoewel ze een externe partij zijn, heb ik nooit het gevoel dat er een vreemde binnen zit”, vertelt Fred. “Aster functioneert bijna als interne afdeling.” Bij ICT-gerelateerde vragen of problemen zijn de specialisten van Aster het eerste aanspreekpunt. “Laten we wel zijn”, zegt Fred, “je hoort mensen nooit zeggen: goh, wat doet die ICT het lekker vandaag. Je hoort mensen pas over ICT als er problemen zijn. Die hoor ik zelden. Aster is al jaren een stabiele factor binnen ons bedrijf.”

‘Stabiel netwerk legt basis voor goede zorg’

Erwin van de Griek, Manager Bedrijfsvoering & Control
Lees meer
Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten