Aster Menu

Zijn uw medewerkers bestand tegen phishing?

06-02-2019

Voorbij is de tijd dat phishing-mails door de mand vielen door slordige spel- of opmaakfouten. Mailtjes met gebrekkig Nederlands, verwrongen bedrijfslogo’s en ongeloofwaardige verzoeken stuurt u natuurlijk linea recta naar uw spambox. Maar phishing-mails zijn de afgelopen jaren in rap tempo geprofessionaliseerd. Hoe bestand zijn uw medewerkers tegen de gevaren van goede namaak?

Na een aantal jaar van daling was in 2018 weer een sterke toename te zien van fraude met internetbankieren, vaak via phishing-mails. Alleen al in de eerste helft van 2018 werd er meer gefraudeerd dan in het hele jaar 2017 – toen er ook al sprake was van een toename.

Creatief

Voor internetcriminelen is het makkelijker dan ooit om grote volumes phishing-mails uit te sturen. Maar ze worden ook creatiever. Ze spelen bijvoorbeeld vaker in op de actualiteit. En doen dat niet alleen via de mail, maar ook via sms. Phishing kan bedrijven veel schade opleveren: persoonlijke gegevens kunnen op straat belanden, systemen kunnen worden gehackt en de bedrijfsvoering kan ernstig worden verstoord.

Aster biedt u de mogelijkheid om uw bedrijf op veilige en verantwoorde wijze aan een test te onderwerpen. Dankzij een nieuwe techniek zijn wij in staat om nauwkeurig in kaart te brengen hoe uw medewerkers omgaan met phishing-mails. Wij verzenden professioneel-uitziende berichten en houden vervolgens bij hoe ver uw medewerkers daarmee gaan: worden de mails geopend? Klikken ze op links? Openen ze bestanden of slaan ze die op?

Alertheid

Met deze zogeheten spam-testing krijgt u zicht op de alertheid van uw medewerkers en de veiligheid van uw organisatie. Daarnaast vergroot u de bewustwording op de werkvloer door na afloop van de testperiode de resultaten met uw medewerkers te delen. Ook krijgen zij toegang tot informatieve video’s waaruit ze lessen kunnen trekken voor de toekomst.

Want dit keer was het dan goed volk (Aster!), de volgende keer is het een kwaadwillende buitenstaander – en die zijn lang niet altijd meer te betrappen op de bekende schoonheidsfoutjes. Waar dan wel op? Dat leren we u graag.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten