Aster Menu

Aster stapt over op volledig elektrisch wagenpark

01-10-2017

Het is natuurlijk al ontzettend leuk om bij Aster te werken, maar volgens onderzoek van Royal HaskoningDHV wordt het de komende jaren nog veel gezelliger.

Dat zit zo. Leaserijders met een volledig elektrische auto rijden rustiger, hebben minder last van stress en komen meer ontspannen aan op hun werk. Dat is een mooie bijvangst van ons besluit om als bedrijf over te stappen op een volledig elektrisch wagenpark. Momenteel zijn al vijf van onze tien bedrijfsauto’s volledig elektrisch. De vier conventionele auto’s worden de komende twee jaar vervangen.

Nu kunnen we hier natuurlijk een verhaal ophangen over hoeveel belang wij hechten aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar dat riedeltje kent u inmiddels wel – is er nog een organisatie die níet claimt duurzaam te werken? Laten we spreken door onze daden.

Impulsaankoop

Bovendien stelt dat ons in staat om het nu eens lekker over auto’s te hebben. Wie in een benzine- of dieselauto rijdt, kan het zich misschien moeilijk voorstellen, maar rijden in een elektrische auto is ontzettend leuk. Ja, in het begin is het eventjes wennen: je mist dat ronkende geluid van de motor. Toch raak je daar snel aan gewend. Je gaat er zelfs van houden. Telefonisch overleg (handsfree, uiteraard) is stukken prettiger zonder dat storende achtergrondgeluid.

Ook is het vermogen van elektrische auto’s zeer indrukwekkend. Je trekt razendsnel op en zoeft geruisloos over de snelwegen naar huis. En omdat je de auto voor de deur oplaadt, word je ook niet langer in de verleiding gebracht om impulsaankopen te doen (Snickers! Chips!) bij het tankstation. Daar zien ze jou niet meer.

Besparing

Een elektrisch wagenpark is daarnaast voor ondernemers ook een economische keuze. Ze vergen minder onderhoud en de kosten voor brandstof gaan flink omlaag; Royal HaskoningDHV bespaart er 40.000 euro per maand mee. Ook de keuze neemt toe. Verschillende autoproducenten kondigden de afgelopen maanden aan over te stappen op elektrische modellen, en ook de autobeurs in Frankfurt stond dit jaar grotendeels in het teken van elektrisch rijden.

Bij Aster zijn we in elk geval om. Natuurlijk, het zijn ‘maar’ tien auto’s. Daar is de wereld niet mee gered. Maar het is iets. En tevreden, ontspannen medewerkers zijn ook wat waard. Duurzame inzetbaarheid. Slaan we twee vliegen in één klap.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten