Aster Menu

Aster behaalt ISO 27001 voor informatiebeveiliging

26-02-2020

Aster wil klanten uitdagen zich constant te verbeteren. Intussen werken we ook hard aan de optimalisatie van onze eigen organisatie. Met succes: met ingang van 25 februari is Aster gecertificeerd voor ISO 27001, dé internationale standaard voor informatiebeveiliging.

Met deze stap brengt Aster zijn informatiebeveiligingsbeleid naar topniveau. Om te voldoen aan de strenge eisen van de certificering, heeft Aster een breed scala aan maatregelen doorgevoerd. Deze hebben betrekking op zowel fysieke beveiliging (toegang tot pand en werkplekken) als digitale beveiliging (systemen en netwerken).

Het certificaat heeft niet alleen betrekking op de informatieveiligheid van de interne organisatie, maar ook op de informatie van klanten.

Veilig en secuur

“Wij zijn heel blij met de certificering”, vertelt algemeen directeur Richard Vermeer. “Dit vormt een extra bevestiging richting onze klanten dat wij veilig en secuur omgaan met hun informatie.”

De voorbereidingen voor het ISO-traject begonnen in januari 2019. “Het verschil zit ‘m vooral in het vastleggen van processen”, verklaart Richard. “Ook zijn de regels omtrent toegang tot gegevens nog strikter gemaakt en zijn we leveranciers beter gaan toetsen op hun informatiebeveiligingsbeleid.”

Continue optimalisatie

Voor de certificering onderging Aster tweemaal een driedaagse audit. Auditors van TÜV Nederland bezochten het kantoor, interviewden medewerkers, beoordeelden beleidsplannen en deden onderzoek in de twee datacenters van Aster in Alphen en Amsterdam.

Dat het certificaat nu binnen is, betekent niet dat Aster op zijn lauweren kan rusten. Richard: “Elk jaar volgt een nieuwe audit. We zijn verplicht logboeken bij te houden. Je blijft continu werken aan optimalisatie van je beleid. De volgende stap wordt dan ook de NEN7510-certificering, waar we dankzij ISO al grotendeels aan voldoen.”

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten