Aster Menu

Benut samen met Aster de kansen van Power BI

30-08-2019

Aster verzorgt trainingen voor bedrijven die kennis willen maken met Power BI, de visualisatie-tool van Microsoft. Voor de zomer volgden medewerkers van de Loogman Groep de eerste training. Deelnemer Robbin Baartscheer: “We kunnen er nu zelf mee aan de slag.”

Veel organisaties verzamelen data in Excel-sheets en creëren daarin handmatig tabellen, grafieken en taartdiagrammen; een tijdsintensieve bezigheid. Power BI verzamelt automatisch de benodigde data en presenteert die in aantrekkelijk vormgegeven visualisaties; altijd actueel en eenvoudig te delen.

Datamodellen

Maar zelfs bedrijven die al gebruikmaken van de applicatie benutten vaak niet alle mogelijkheden, is de ervaring van Geert Liebe, die de trainingen van Aster verzorgt. “Power BI wordt vaak gezien als de vervanger van Excel als het gaat om visualisatie. Toch is dat maar een deel van het verhaal. Belangrijker is dat je als gebruiker weet hoe je de onderliggende datamodellen kunt opzetten, waardoor je optimaal kunt profiteren van de mogelijkheden.”

In de training van Aster, die uit drie dagdelen bestaat, leren deelnemers de basisvaardigheden van het programma. Geert: “De advertenties gaan vaak over de mooie dashboards. Deze training richt zich op het efficiënt inzetten van de verschillende databronnen, zoals boekhoudprogramma’s en HR-apps. Hoe structureer je die zodanig dat ze makkelijk en snel in de visualisaties worden opgenomen?”

De kracht van visualisatie

De eerste reeks trainingen werd gegeven aan medewerkers van De Loogman Groep. “Ik was een leek op het gebied van Power BI”, vertelt Robbin Baartscheer, vestigingsmanager bij HuurEenBox Amsterdam, onderdeel van De Loogman Groep. “Ik geloof in de kracht van visualisatie. Je ziet in één oogopslag waar je als bedrijf staat en waar je naartoe wilt. Dat werkt motiverend. Maar in Excel moet alles handmatig: de data verzamelen, het filteren, de grafiekjes maken. Dat kost veel tijd.”

“Voor de training heb je weinig voorkennis nodig, al is affiniteit met Excel een pre”, vervolgt Robbin. “We begonnen met de theorie en zijn daarna met opdrachten aan de slag gegaan. Die waren heel praktisch, omdat we werkten met data van ons eigen bedrijf. Zo konden we mooi zien wat Power BI voor óns kan betekenen. Als je eenmaal doorhebt hoe Power BI werkt, is het een relatief simpel programma om mee te werken. De training heeft ons erg geholpen. We kunnen nu zelf met Power BI aan de slag.”

Aster-training Power BI (i.s.m. Topwerk Trainingen)

  • Drie dagdelen
  • Introductie
  • Functionaliteiten
  • Koppelen datamodellen
  • Oefenen met praktijkcasussen

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten