Aster Menu

Business Intelligence & Power BI: Transformeer Data

21-12-2023

In het tijdperk van digitale transformatie is ‘business intelligence Power BI’ een sleutelterm geworden voor bedrijven die streven naar datagedreven besluitvorming. Power BI, de geavanceerde tool van Microsoft, speelt een cruciale rol in deze evolutie door het aanbieden van krachtige analytische mogelijkheden.

Wat is Business Intelligence?

Business intelligence (BI) verwijst naar de technologieën, tools en strategieën die bedrijven gebruiken om data te analyseren en zakelijke inzichten te verkrijgen. Het doel van BI is om complexe gegevens om te zetten in bruikbare informatie, wat leidt tot beter geïnformeerde zakelijke beslissingen.

Kerncomponenten van Business Intelligence

 • Dataverzameling: Dit omvat het verzamelen van gegevens uit diverse bronnen, zoals interne systemen (zoals ERP en CRM), externe data (zoals marktgegevens), en sociale media.
 • Analyse: Geavanceerde tools en algoritmen worden gebruikt om patronen en trends in de data te ontdekken.
 • Rapportage en Visualisatie: BI-tools presenteren gegevens in een begrijpelijke vorm, zoals dashboards, grafieken en rapporten.

De Rol van Power BI in Business Intelligence

Power BI is een leider op het gebied van BI-tools. Het combineert eenvoudige interfaces met krachtige analytische functies, waardoor het zowel toegankelijk is voor beginners als krachtig genoeg voor datawetenschappers. Met Power BI kunnen gebruikers data uit diverse bronnen verzamelen, deze transformeren en visualiseren in interactieve rapporten en dashboards.

De Voordelen van Power BI voor Bedrijven

 • Gebruikersvriendelijkheid: Zelfs zonder uitgebreide technische vaardigheden kunnen gebruikers complexe data analyses uitvoeren.
 • Real-time inzichten: Dynamische dashboards en rapporten bieden up-to-date informatie.
 • Integratie met bestaande systemen: Power BI kan moeiteloos gegevens uit verschillende bronnen integreren, waaronder Excel, cloud-diensten en databases.
 • Aanpasbare dashboards: Gebruikers kunnen dashboards aanpassen aan hun specifieke zakelijke behoeften.

Power BI en Microsoft 365 Integratie

Bij Aster hebben we ons ticketsysteem Maki gekoppeld aan Power BI, wat onze organisatie een beter zicht heeft gegeven op belangrijke operationele data zoals ticketstatussen en SLA-vragen. Deze integratie toont de kracht van Power BI in het visualiseren van data in gekleurde tabelletjes en grafiekjes.

Werk je met Microsoft 365, dan kunnen wij Power BI daarin integreren. Je kunt eenvoudig aangeven welke informatie je gevisualiseerd wilt zien, en met één druk op de knop verschijnen de gewenste rapportages in kleurrijke visualisaties.

Aster’s Unieke Trainingsaanpak

Bij Aster begrijpen we de uitdagingen en mogelijkheden die Power BI biedt. Onze trainingen zijn ontworpen om deelnemers een diepgaand inzicht te geven in zowel de basisfuncties als de geavanceerde mogelijkheden van Power BI. We bieden we twee dynamische trainingen aan: Power BI Basis Plus en Power BI Verdieping.

Power BI Basis Plus: Een Vliegende Start

Deze training is ontworpen voor beginners en legt een solide basis voor Power BI:

  • Basisbeginselen: Ontdek hoe Power BI werkt en leer de cruciale componenten.
  • Praktische Aanpak: Van dataverzameling tot dashboard creatie, maak je eigen stappenplan.
  • Hands-on Oefeningen: Experimenteer met data importeren, opmaken en structureren.
  • Interactieve Visuals: Speel met standaard visuals en maak rapporten die spreken.
  • Dashboard Delen: Leer je inzichten te delen op Power BI Online en word een teamheld.

Ontdek deze training

Power BI Verdieping: Duik Dieper

Voor wie de basis beheerst, is het tijd om dieper te duiken. Deze cursus richt zich op geavanceerde technieken:

   • Geavanceerde Databronnen: Verken de wereld van SQL, CSV, en meer.
   • Automatisering: Stel een volledig geautomatiseerde informatiestroom in.
   • DAX-Diepgang: Krijg grip op de DAX-programmeertaal en pas deze toe.
   • Slim Filteren: Meester de kunst van geavanceerd filteren en Time Intelligence.
   • Rapportagekunst: Leer geavanceerde rapportage distributie en voorwaardelijke opmaak.

Ontdek deze training

Data is de drijvende kracht achter zakelijke beslissingen. Het hebben van kennis over business intelligence en Power BI is daarom niet alleen waardevol, maar essentieel. Met de trainingen van Aster, zowel de Basis Plus als de Verdieping, ben je klaar om deze krachtige tool te gebruiken en je organisatie naar een hoger niveau van data-analyse en besluitvorming te tillen. Duik in de wereld van Power BI en ontdek hoe je data kunt omzetten in inzicht!

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten