Aster Menu

Ontdek Microsoft Copilot: Nu Beschikbaar in het Nederlands

16-05-2024

Microsoft Co-pilot header

Eindelijk is het zover! Na lang wachten en veel anticipatie is Microsoft Copilot, de tool waar velen van ons naar uit hebben gekeken, nu ook beschikbaar in het Nederlands. Al een tijdje verbetert Copilot de efficiëntie en productiviteit van gebruikers wereldwijd. En nu, na een periode van alleen Engelstalige beschikbaarheid, kunnen ook wij in Nederland genieten van alle geavanceerde functies die deze krachtige AI-assistent te bieden heeft.

In deze blog behandelen we wat Copilot precies is en welke functionaliteiten het biedt om je een volledig beeld te geven.

Wat is Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot is een slimme digitale assistent, ontwikkeld in samenwerking met OpenAI, speciaal voor Microsoft 365-gebruikers. Deze assistent is ontworpen om je te ondersteunen bij dagelijkse taken in programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint.

Onderstaande video geeft je een duidelijk beeld van Copilot:

 

Hoe Copilot werkt

Copilot wordt aangedreven door GPT-4, een van de meest geavanceerde taalmodellen ontwikkeld door OpenAI. Dit model wordt getraind op een breed scala van internetdata, boeken, en papers, waardoor het een uitgebreide kennisbasis heeft over vele onderwerpen. Copilot verbetert zijn vaardigheden voortdurend door gebruik te maken van geavanceerde technieken supervised learning en reinforcement learning from human feedback (RLHF). Dit betekent dat het van elke interactie leert om zijn reacties steeds nauwkeuriger en toepasselijker te maken.

Maar wat betekent dit voor jou? Copilot doet meer dan alleen je taken automatiseren; het verandert de manier waarop je werkt. Deze slimme assistent leert van je interacties en past zich aan jouw specifieke behoeften aan, wat het werken efficiënter en aangenamer maakt. Of je nu een document in Word opmaakt, gegevens analyseert in Excel, of een presentatie voorbereidt in PowerPoint, Co-pilot staat altijd klaar om je bij elke stap te ondersteunen.

Kernfunctionaliteiten van Copilot

Wat kan het allemaal? Hieronder zetten we op een rij wat Copilot kan doen binnen verschillende Microsoft applicaties.

Microsoft Word:

 • Documenten opstellen: Assisteert bij het creëren van een eerste concept, waarbij het de hoofddoelen van het document begrijpt en hierop inspeelt.
 • Documenten samenvatten: Biedt beknopte samenvattingen voor snelle inzichten in lange documenten.
 • Documenten herzien: Biedt herschrijfsuggesties die frisse perspectieven en nieuwe inzichten leveren.
 • Schrijfstijl verbeteren: Helpt bij het verfijnen van je schrijfstijl, door krachtigere argumentatie te suggereren en grammaticale fouten te corrigeren.

Microsoft PowerPoint:

 • Presentaties samenvatten: Kort uitgebreide presentaties in tot de essentie, wat tijd bespaart bij het herzien van materiaal.
 • Presentaties aanpassen: Optimaliseert lay-out en tekstformatting op basis van specifieke instructies.
 • Documenten omzetten in presentaties: Transformeert Word-documenten naar visueel aantrekkelijke PowerPoint-presentaties, waarbij de tekst wordt toegevoegd aan de sprekersnotities.

Microsoft Excel:

 • Grote datastukken analyseren: Analyseert omvangrijke datasets, waardoor je snel inzichten verkrijgt zonder zelf diepgaande data-analyse uit te voeren.
 • Nieuwe inzichten geven: Analyseert data en herkent patronen die nieuwe, waardevolle inzichten kunnen bieden.
 • Complexe formules vermijden: Past complexe formules automatisch toe zonder handmatige invoer.

Microsoft Outlook:

 • Mails samenvatten: Biedt snelle overzichten van je belangrijkste (ongelezen) mails.
 • Schrijfstijl verbeteren: Helpt je een professionelere of vriendelijkere toon aan te nemen in je communicatie.
 • Mails maken/genereren: Helpt bij het opstellen van een eerste versie voor diverse soorten e-mails, zoals uitnodigingen en algemene mededelingen.
 • Inbox ordenen: Organiseert je inbox, waardoor je snel ziet welke mails belangrijk of urgent zijn.

Microsoft Teams:

 • Meetings samenvatten: Biedt beknopte samenvattingen van vergaderingen, zodat je altijd bij bent, ook als je een meeting hebt gemist.
 • Chats samenvatten: Beheert ongelezen berichten door ze te filteren op urgentie.
 • Vergaderingen organiseren: Assisteert bij het plannen en voorbereiden van vergaderingen, met suggesties voor agenda’s gebaseerd op eerdere discussies.

Vergelijking met andere AI modellen

In tegenstelling tot veel AI-tools die op zichzelf staan of slechts beperkt integreren met andere software, biedt Copilot een complete ervaring, specifiek ontworpen om de productiviteit en samenwerking binnen zakelijke omgevingen te verbeteren:

 • Integratie met Microsoft 365: Copilot is niet een aanvulling, maar een kernonderdeel van Microsoft-applicaties zoals Word, Excel, en PowerPoint. Dit betekent dat je, terwijl je werkt binnen deze vertrouwde programma’s, ondersteund wordt door intelligente AI, zonder ooit te hoeven schakelen tussen verschillende tools.
 • Aanpassingsvermogen en leren: Co-pilot gaat verder dan het simpelweg uitvoeren van vooraf geprogrammeerde commando’s. Het leert actief van elke interactie om je werkvoorkeuren en -stijlen te herkennen. Hierdoor kan Co-pilot zich niet alleen snel aanpassen, maar ook steeds effectiever worden. Het past zijn respons aan om beter aan te sluiten bij je specifieke behoeften, waardoor je werkproces verfijnd wordt.
 • Proactieve ondersteuning: Copilot wacht niet passief op instructies, maar anticipeert proactief op je behoeften. Door patronen in je werkzaamheden te herkennen, kan het automatisch relevante voorstellen doen, zoals data-analyses in Excel of verbetersuggesties voor Word-documenten, gebaseerd op best practices en de context van je werk.

Met deze geavanceerde functies biedt Microsoft Copilot een veel rijkere ervaring dan andere AI-tools, waardoor het een essentiële assistent wordt in jouw digitale toolkit.

Microsoft Copilot Chat

Microsoft Copilot prijzen

Microsoft biedt verschillende versies van Copilot aan om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen. Hier is een samenvatting van de drie hoofdversies:

1. Copilot (Gratis Versie):

 • Prijs: Gratis voor iedereen met een Microsoft-account.
 • Functionaliteiten: Basis AI-functionaliteiten beschikbaar via een webinterface of chat. Deze versie stelt gebruikers in staat om basiscommando’s uit te voeren en eenvoudige interacties te hebben, zoals vragen stellen of documenten online bespreken, maar zonder integratie in desktopapplicaties zoals Word, Excel of PowerPoint.
 • Toegang en gebruik: Toegang tot GPT-4 en GPT-4 Turbo tijdens niet-piekmomenten, met mogelijkheden om AI-afbeeldingen te creëren en te bewerken met 15 boosts per dag in Designer, en toegang tot diverse invoegtoepassingen en GPT’s.
 • Doelgroep: Ideaal voor individuen en kleine teams die eenvoudige AI-ondersteuning zoeken voor basisvragen en taken via een webinterface, zonder integratie in desktopapplicaties.
 • Probeer de gratis versie hier.

2. Copilot Pro:

 • Prijs: €22 per maand per gebruiker, betaald als een flexibel maandelijks abonnement.
 • Uitgebreide functionaliteiten: Bevat alle mogelijkheden van de gratis versie, met extra diepere integratie in Microsoft-applicaties zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Gebruikers kunnen complexere taken zoals het automatisch genereren van content, data-analyse en documentopmaak uitvoeren.
 • Extra voordelen: Biedt prioriteitstoegang tot GPT-4 en GPT-4 Turbo, zelfs tijdens piekuren voor snellere prestaties. Gebruikers kunnen bovendien eigen Copilot GPT’s ontwikkelen die aangepast zijn aan hun individuele behoeften en interesses.
 • Doelgroep: Gericht op individuele professionals of kleine teams. Copilot Pro is ontworpen voor gebruikers met een Microsoft Personal of Microsoft Family abonnement. Ontdek hier meer over Copilot Pro.

3. Copilot voor Microsoft 365:

 • Prijs: €28,10 per maand per gebruiker, betaald via een jaarabonnement (€337,20 per jaar).
 • Maximale integratie en functionaliteiten: Bevat aanvullende functies zoals apparaatbeheer, beveiligings- en nalevingstools, AI-gestuurde chat met Microsoft Copilot, het creëren van plug-ins voor je data en automatisering met Copilot Studio, en geavanceerde analyses. Deze functies zijn ontworpen om bedrijven te helpen hun Microsoft 365-omgeving effectiever en veiliger te beheren.
 • Doelgroep: Ideaal voor grote bedrijven of ondernemingen die intensief en geïntegreerd gebruik binnen een zakelijke omgeving vereisen, met functies die teams helpen bij samenwerking en het beheren van grotere datasets. Ontdek Copilot voor Microsoft 365 hier.
 • Vereiste licenties: Ondernemingsklanten moeten een Microsoft 365 E3, E5, F1, F3, of Office 365 E1, E3, of E5 licentie hebben. Zakelijke klanten moeten beschikken over een Microsoft 365 Business Basic, Business Standard, of Business Premium licentie om in aanmerking te komen.

Hoewel er dus verschillende versies zijn, is ‘Copilot voor Microsoft 365’ specifiek ontworpen voor bedrijven en biedt de meest uitgebreide functionaliteiten. ‘Copilot’ en ‘Copilot Pro’ zijn daarentegen meer gericht op individuele gebruikers en kleine teams. Deze versies bieden basis- tot geavanceerde AI-ondersteuning en zijn ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar flexibiliteit en aanpassingsvermogen zonder de volledige zakelijke integratie die bij ‘Copilot voor Microsoft 365’ komt kijken, of voor degenen die simpelweg willen experimenteren met Copilot.

Copilot prijzen

Veiligheid en Privacy

Bij het ontwikkelen van Microsoft Copilot staat de bescherming van gebruikersgegevens centraal. Microsoft neemt uitgebreide maatregelen om ervoor te zorgen dat elke interactie met Copilot veilig en privé blijft. Hier zijn enkele kernpunten over de veiligheid en privacy van Microsoft Copilot:

 • Gegevensbescherming: Copilot voldoet strikt aan de privacy-, beveiligings-, en nalevingsnormen die vereist zijn voor Microsoft 365 commerciële klanten. Dit houdt onder meer in de regels van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de datareguleringen van de Europese Unie worden nageleefd.
 • Gebruik van gegevens: De gegevens die Microsoft Copilot gebruikt, zijn strikt beperkt tot de informatie waartoe de gebruiker toegang heeft verleend. Microsoft deelt geen persoonlijke gegevens met derden zonder toestemming en gebruikt geen klantgegevens voor het trainen van AI-modellen, tenzij daar expliciet toestemming voor is gegeven.
 • Transparantie en controle: Gebruikers behouden volledige controle over hun gegevens. Copilot is ontworpen om gebruikers in staat te stellen hun eigen gegevens te beheren en te beslissen hoe deze worden gebruikt binnen de service.
 • Voortdurende ontwikkeling: Microsoft is toegewijd aan het voortdurend verbeteren van Copilot, met speciale aandacht voor de veiligheid en privacy van gebruikersgegevens. Copilot evolueert continu, met nieuwe functies en verbeterde beveiligingsprotocollen die regelmatig worden geïmplementeerd.

Door deze maatregelen biedt Microsoft Copilot niet alleen geavanceerde AI-mogelijkheden, maar ook een betrouwbare en veilige gebruikerservaring.

Begin vandaag met Microsoft Copilot!

Met Microsoft Copilot nu beschikbaar in het Nederlands, opent zich een wereld van mogelijkheden voor jou om je dagelijkse werkzaamheden te transformeren. Ben je klaar om jouw werkervaring te transformeren met de kracht van AI?Voor de uitgebreide functionaliteiten is een betaalde upgrade beschikbaar bovenop je huidige Microsoft-licentie.

Wil je eerst experimenteren met Copilot? Ontdek gratis de basisfunctionaliteiten, waaronder de handige chatfunctie!

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten