Aster Menu

Microsoft PowerApps: zes vragen en antwoorden

12-11-2019

U wilt processen digitaliseren of versnellen. Maar u deinst terug voor de kosten van nieuwe software. PowerApps biedt uitkomst.

PowerApps? Wat is dat?

PowerApps is een programma van Microsoft waarmee gebruikers zelf eenvoudig zakelijke applicaties kunnen bouwen. Met deze apps worden bedrijfsprocessen geautomatiseerd dan wel geoptimaliseerd.

Wat maakt PowerApps bijzonder?

Dat iedereen ermee uit de voeten kan. PowerApps maakt onder meer gebruik van templates, zodat gebruikers op laagdrempelige wijze kunnen beginnen. De bouwer kan zijn nieuwe app toesnijden op zijn eigen organisatie. De gecreëerde app is toegankelijk op alle devices (telefoon, desktop en tablet).

Ik kan er dus zelf mee aan de slag?

Zeker! Het programma is zeer toegankelijk. Dankzij de ruime keuze aan templates is het makkelijk om te starten. Formulieren aanmaken is eenvoudig. Voor specialistische of ingewikkelde applicaties kan het verstandig zijn om een professionele ontwikkelaar te laten meekijken.

Heb ik PowerApps?

Heeft u een Microsoft Business Premium licentie, dan heeft u ook PowerApps.

Past zo’n nieuwe app binnen mijn bestaande omgeving?

Ja. De gebouwde applicaties vormen zich probleemloos naar bekende softwarepakketten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om gegevens uit Exact te koppelen aan uw nieuwe applicatie. Ook kunt u acties verbinden aan specifieke data in de app. Zo is het mogelijk om gegevens automatisch door te zetten naar andere programma’s in uw omgeving, zoals Flow, Outlook en SharePoint.

Wat betekent dat voor mij?

U hoeft minder handelingen te verrichten en de foutgevoeligheid van uw processen neemt af. Elke organisatie heeft wel werkzaamheden die efficiënter kunnen. Denk aan formulieren die worden ingevuld door klanten en die vervolgens handmatig moeten worden ingevoerd. Of e-mails met actiepunten die in de agenda moeten worden gezet. Of herinneringen die een paar dagen van tevoren aan deelnemers moeten worden verstuurd.

Deze processen kunnen met Microsoft PowerApps snel en doelmatig worden geoptimaliseerd. Daarbij bespaart u ook nog eens geld omdat u niet hoeft te investeren in de ontwikkeling van nieuwe software.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten