Aster Menu

‘Stagiairs brengen nieuwe energie’

11-02-2021

Aster verwelkomt elk halfjaar stagiairs van diverse mbo- en hbo-opleidingen. Stagebegeleider Marc Ackema vertelt waarom Aster zoveel waarde hecht aan nieuw talent.

“Jonge mensen brengen een bepaalde manier van denken en doen met zich mee. Ze kijken anders naar techniek, klanten en bedrijfsvoering – veel minder traditioneel. Dat helpt je eraan herinneren dat er dingen veranderen. Laatst nog stelde een stagiair een vraag die nog nooit iemand anders had gesteld. Het gebeurt ook weleens dat je in een gesprek denkt: joh, waar héb je het over? En dat is precies wat je wil. Jonge mensen zetten je aan het denken en brengen nieuwe energie.”

Ontdekken

“Stagiairs bij Aster zijn collega’s. Je krijgt niet de rotklusjes, maar je bent onderdeel van ons team. Je wordt echt betrokken, en als je initiatief toont, krijg je ook mooie kansen. Daarnaast bieden we stagiairs voor een deel vrije invulling. Stagiairs mogen zelf een thema kiezen en daar tijdens hun stageperiode induiken. Artificial intelligence, machine learning – noem maar op. Aan het einde geven ze daar een presentatie over. Vertel maar: wat heb je ontdekt? Wat kunnen we ermee?”

Echte ‘Asteriaan’

“Enthousiaste stagiairs vinden in Aster een tweede thuis. We zijn een open, laagdrempelig bedrijf. Bij veel bedrijven staat de klant op één. Bij Aster kun je zeggen dat het personeel op één staat, omdat blij personeel uiteindelijk leidt tot blije klanten. Hoe meer wij investeren in de kennis en talenten van onze mensen, hoe beter dat is voor onze klanten. Wij zijn ook anders in de zin dat IT en technologie niet de hoofdzaak zijn van ons bedrijf. Ze zijn slechts ondersteunend aan onze klanten. Zij moeten zorgeloos kunnen werken. Pas als je dat begrijpt, mag je jezelf een echte Asteriaan noemen.”

Stagelopen bij Aster? Neem contact op met Marc via werving@asterict.nl

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten