Aster Menu

Aster verdubbelt aantal leerwerkplaatsen

17-06-2018

ALPHEN AAN DEN RIJN – Aster, specialist op het gebied van digitale bedrijfsoptimalisatie, breidt het aantal jaarlijkse leerwerkplaatsen uit van twee naar vier. Met deze stap wil het Alphense ICT-bedrijf de lokale jeugd extra kansen bieden en de kloof tussen opleiding en praktijk verkleinen.

Tot recent bood het snelgroeiende Aster plaats aan twee mbo- of hbo-studenten per jaar. In de nieuwe situatie stelt het erkende leerwerkbedrijf vier plaatsen per jaar beschikbaar. ‘Wij willen jongeren stimuleren om dit prachtige vak verder te ontdekken’, vertelt Richard Vermeer, algemeen directeur van Aster. Omdat Aster lokale betrokkenheid belangrijk vindt, worden studenten uit de gemeente Alphen aan den Rijn in het bijzonder aangemoedigd om te komen stagelopen.

Algemeen directeur Richard Vermeer (l) met trainee Ruben Chaudron

Momenteel volgt de Alphense student Ruben Chaudron een traineeship bij Aster. Hij maakt deel uit van het team van softwareontwikkelaars en onderhoudt contacten met klanten. ‘In een week Aster leer ik meer dan in een maand op school’, zegt Ruben daarover.

Kloof

In de ICT-sector bestaat een kloof tussen wat jongeren op school leren en de vaardigheden die in het bedrijfsleven van hen worden gevraagd, een pijnpunt dat ook ter sprake kwam tijdens het bezoek van het college van b en w aan Aster eind vorig jaar. Met de uitbreiding van het aantal leerwerkplaatsen wil Aster bijdragen aan het verkleinen van deze kloof. ‘Er is een tekort aan goede ICT’ers’, weet Vermeer. ‘Als wij vanaf het begin betrokken zijn bij studenten, kunnen we ze vormen naar de realiteit van onze business. Dat is in belang van zowel de sector als de student.’

Aster biedt plaats aan zowel mbo- als hbo-studenten, met een voorkeur voor de studierichtingen technische informatica en software development. Mbo’ers kunnen een half jaar lang vijf dagen per week stagelopen, hbo’ers (duaal) vier dagen per week en dat vier jaar lang. Vermeer: ‘Wij zoeken studenten met de ambitie om door te leren, en die dat graag bij Aster willen doen.’

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten