Aster Menu

Aster ontvangt burgemeester en wethouders

30-11-2017

Het volledige college van b en w en een delegatie van ondernemersvereniging VOA brachten op dinsdag 28 november een bezoek aan het nieuwe kantoor van Aster. Aan de Henry Dunantweg werden zij ontvangen door algemeen directeur Richard Vermeer, operationeel directeur Casper de Leuw en sales manager Saskia Kruijswijk.

Het college bezoekt elk kwartaal een bijzonder bedrijf uit de gemeente Alphen aan den Rijn, op voordracht van de Vereniging Ondernemers Alphen (VOA). Dit keer viel de eer te beurt aan het snel groeiende Aster, dat in de loop der jaren steeds meer vergroeid is geraakt met Alphen aan den Rijn. Zowel in klantenbestand als in personeel; Aster werkt graag met lokale mensen en moedigt werknemers van buiten Alphen aan zich hier te vestigen. Voor dit ‘ambassadeurschap’ ontving het bedrijf tijdens het bezoek complimenten van burgemeester Liesbeth Spies (CDA).

Presentaties

De delegatie van b en w bestond naast Spies uit wethouders Ed de Leest (D66), Kees van Velzen (CDA), Han de Jager (CDA), Gerard van As (Nieuw Elan) en Michel du Chatinier (ChristenUnie). Namens de VOA gaven voorzitter Eric Carree, Gerard van der Klauw (penningmeester), Bas de Lange (commissie arbeidsmarkt), Diederik Oosting (commissie infrastructuur) en Petra Burgmeijer (secretaris) acte de présence.

Na ontvangst in de kantine met koffie, thee en een lekkernij van de bakker, verhuisde het gezelschap naar de ruimte ernaast voor drie korte presentaties. Daar werd de delegatie door Richard, Casper en Saskia bijgepraat over het bedrijf, de dienstverlening en het (lokale) economisch klimaat.

Statushouder

Al snel ontstond een boeiend gesprek over wonen en werken in Alphen, en over de vraag of opleidingen wel genoeg aansluiten op de praktijk (antwoord: nee). Afgesproken werd om samen met de Economic Development Board Alphen (EDBA) te kijken naar hoe het contact tussen opleidingen en bedrijfsleven kan worden verbeterd. Aster draagt daaraan bij door volgend jaar een workshop te geven tijdens de IT Challenge, onderdeel van de jaarlijkse Week van het Werk.

Op de presentaties volgde een rondleiding door het nieuwe pand, uitleg over de werkwijze van de front office en de back office, en was er een ontmoeting met Aster-medewerker Abdul, een statushouder uit Syrië (foto links). “Het is altijd goed om bedrijven en ondernemers in Alphen nog beter te leren kennen”, zei burgemeester Spies na afloop. “Ik heb ik elk geval een hoop geleerd over de werking van een ICT-bedrijf.”

De burgemeester sprak de hoop uit dat de kennismaking een basis legt voor meer samenwerking in de toekomst. “Met elkaar maken we van Alphen een plek waar heel mooi gewoond, gewerkt en geleefd kan worden.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten