Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
23-12-2021

Bastion 365: deel privacygevoelige veilig per mail

Het delen van vertrouwelijke persoonsgegevens vraagt om uiterste zorgvuldigheid. Vaak gaat de uitwisseling van vertrouwelijke informatie gepaard met vele administratieve handelingen. Dat kan erg tijdrovend zijn.

Bastion 365 is een eenvoudige oplossing om veilig te mailen met Microsoft 365. Hiermee is het mogelijk om vertrouwelijke patiënteninformatie via Outlook volgens de NTA 7516-norm te versturen. De NTA-7516-norm is de verplichte norm voor de zorg voor het veilig versturen van vertrouwelijke informatie via de mail.

Hoe werkt Bastion 365?

Bastion 365 is eenvoudig te koppelen aan je Microsoft 365 mailserver. Berichten met vertrouwelijke medische informatie worden automatisch gefilterd door Microsoft 365 en verzonden via de beveiligde verbinding van Bastion 365. Alle mailcommunicatie, zowel met zorgverleners als patiënten, wordt afgehandeld binnen Microsoft 365.

Het grote verschil met andere oplossingen, als ZorgMail en Zivver, is dat Bastion 365 volledig automatisch z’n werk doet. Het is dus niet nodig om Outlook plug-ins te installeren of extra handelingen te verrichten om veilig te kunnen mailen. U kunt direct informatie uitwisselen met andere NTA 7516 gecertificeerde mailsystemen. Bastion 365 werkt met alle versies van Microsoft 365 en is beschikbaar op mobiele apparaten.

Mailen naar niet-beveiligde mailsystemen

Als mailverkeer onveilig is, bijvoorbeeld het mailen van medische gegevens naar een Hotmail-account van een patiënt, dan voldoet het domein van de ontvanger niet aan NTA 7516-norm. Het bericht wordt dan eerst in een beveiligde omgeving geplaatst, waarna de patiënt per sms een code ontvangt waarmee hij toegang krijgt tot de betreffende mail.

Geen extra kosten

Bastion 365 is een SaaS-oplossing die direct en veilig is gekoppeld aan je Microsoft-omgeving. Je hebt geen extra kosten aan hardware, software of beheer en onderhoud. Ook betaal je niet per bericht, maar gewoon een vast bedrag per mailbox per maand.

Lees ook:

Cybersecurity: dé next steps voor jouw organisatie

Cybercrime is een toenemende dreiging voor organisaties van alle groottes en industrieën. Volgens het accountantskantoor Deloitte lijdt de Nederlandse economie…

Lees meer
Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten