Aster Menu

Gevaarlijke lekken in Windows snel verholpen

16-01-2020

Engineers van Aster hebben woensdagavond met spoed onderhoud uitgevoerd aan de IT-omgeving van klanten. Aanleiding hiervoor waren gevaarlijke lekken in Microsoft Windows.

Het Nationaal Cyber Security Centrum, onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, maakte eerder deze week melding van enkele kritieke ‘kwetsbaarheden’ in Windows. Het centrum gaf de lekken de kwalificatie ‘high/high’ mee. Dit betekent dat zowel de kans om slachtoffer te worden als de mogelijke schade hoog is.

De kwetsbaarheden stelden kwaadwillenden in staat om aanvallen uit te voeren op servers en netwerkverbindingen. Lokale netwerken en systemen (en dus bedrijfsdata) liepen hierdoor gevaar.

Risico geweken

Aster heeft onmiddellijk op deze meldingen geacteerd door de noodzakelijke patches (updates) van Microsoft bij klanten te installeren. Hierdoor lopen zij geen risico om slachtoffer te worden van een aanval. Klanten van Aster hebben geen hinder ondervonden van de lekken en het onderhoud door onze engineers. Daarmee is de continuïteit van de bedrijfsvoering geen moment in gevaar geweest.

Het betrof Windows CryptoAPI Kwetsbaarheid (CVE-2020-0601) en Windows RD Gateway Kwetsbaarheden (CVE-2020-0609, CVE-2020-0610 en CVE-2020-0612).

Vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem contact op via onderstaand formulier of via 0172 – 722 333.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten