Aster Menu

Maak kennis met collega Ahmad

18-10-2023

Sinds januari 2023 werkt op de afdeling Operations onze collega Ahmad Sankari. Ahmad is nog in opleiding maar leert razendsnel. Hij ziet het als een uitdaging om elke klant zo goed mogelijk te helpen.

Praktijkgerichte groei

Officieel is Ahmad stagiair. Hij doet sinds begin 2023 de BBL-opleiding ‘Allround medewerker systems and devices’ bij MboRijnland. Dat betekent vier dagen werken, een dag naar school. Gedurende zijn hele studie (drie jaar) heeft hij een stagecontract met Aster.

Ahmad heeft van jongs af veel belangstelling voor ICT. “Als ik thuis een technisch probleem wist op te lossen, voelde ik altijd een enorme boost van voldoening. Toen ik hier begon had ik nog weinig kennis, maar de afgelopen maanden heb ik heel veel geleerd: zowel op school als bij Aster. En ik krijg gelukkig veel hulp. Als ik iets niet kan, vraag ik mijn collega’s, of mijn mentor Stefan.”

Gevlucht uit Syrië

Ahmad (25) woont pas vier jaar in Nederland. Hij is gevlucht uit Syrië. “Ik woonde in Latakia, een stad aan zee. Ik studeerde er Engelse literatuur. Dat is heel interessant, maar ook heel specialistisch. Ik vind de Engelse taal nog steeds heel interessant, maar hier in Nederland wilde ik iets anders gaan doen.”

Na het verkrijgen van zijn verblijfsvergunning en een taalcursus hielp de gemeente hem bij het vinden van een baan in de ICT-branche. “Ik keek op de website van Aster en heb contact gezocht. Het klikte. Ze zeiden: ga jij maar die studie doen, dan kun je hier komen werken. Ze hebben mij ook geholpen met het aanschaffen van de boeken voor de opleiding.”

‘Prettig om mensen te helpen’

Het werk bij Aster is geen dag hetzelfde. “Ik werk op de afdeling Operations. Soms moet ik een werkomgeving aanpassen aan de wens van de klant. Af en toe ga ik naar een klantbedrijf om bijvoorbeeld pc’s te installeren. En als het druk is bij onze Front Office, help ik daar om tickets te registreren. Dan probeer ik problemen van klanten zo goed mogelijk in kaart te brengen, zodat een collega ze kan oplossen. Ik vind het heel prettig om mensen te helpen.”

Ahmad heeft het naar zijn zin hier. Hij woont vlakbij het werk, gaat in zijn vrije tijd graag voetballen met vrienden, en wil zich na voltooiing van zijn opleiding verder specialiseren in de ICT. “Aster heeft mij een kans gegeven en ik heb die opgepakt.”

Join the Team!

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten