Aster Menu

Security Awareness Training: cruciaal voor medewerkers

02-02-2023

Security Awareness Training

In de steeds digitaler wordende wereld van vandaag worden organisaties geconfronteerd met een groeiend aantal cyberbeveiligingsbedreigingen. Van datalekken tot phishing, het is essentieel om een proactieve houding te hebben voor het beschermen van gevoelige informatie. Dit is waar een Security Awareness Training om de hoek komt kijken.

Wat is een Security Awareness Training?

Tijdens een Security Awareness Training volg je een programma dat werknemers informeert over de best practices voor het beschermen van gevoelige gegevens en systemen binnen hun organisatie. Het doel is om werknemers in staat te stellen om potentiële gevaren te identificeren en te beperken. Gezien 95% van de cyberaanvallen worden veroorzaakt door menselijke fouten, kun je door middel van bewustzijn een groot deel van mogelijke datalekken en andere cyberbeveiligingsincidenten voorkomen.

Waarom is het volgen van een Security Awareness Training belangrijk?

Het volgen van een Security Awareness Training is om meerdere redenen cruciaal voor individuen en organisaties:

#1. Beperking van menselijke fouten

Uit onderzoek is gebleken dat 95% van de cyberaanvallen het gevolg is van een menselijke fout. Werknemers kunnen onbewust gevoelige informatie vrijgeven of het slachtoffer worden van een phishing e-mail. Door middel van een Security Awareness Training kunnen werknemers leren om veelvoorkomende beveiligingsvalkuilen te herkennen en te vermijden, en neemt het risico op een cyberaanval aanzienlijk af.

#2. Bescherming van gevoelige informatie

Door werknemers te informeren over het belang van het beschermen van gevoelige informatie en hoe ze dit op de juiste manier kunnen aanpakken, worden de gegevens binnen een organisatie veel veiliger. Dit omvat alles, van wachtwoorden tot klantgegevens en ander gevoelige data.

Security Awareness Training

#3. Blijf op de hoogte van nieuwe dreigingen

Cyberdreigingen worden steeds complexer. Een Security Awareness Training helpt individuen en organisaties om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en dreigingen, waardoor de beste maatregelen kunnen worden genomen voor optimale bescherming.

#4. Compliance

In veel industrieën en sectoren zijn er wet- en regelgevingen die eisen stellen aan de beveiliging van gevoelige informatie en gegevens. Door werknemers te trainen in het volgen van beveiligingsprotocollen en best practices, kan een organisatie aantonen dat het voldoet aan deze vereisten en de waardevolle informatie correct beschermt.

#5. Verbetering van productiviteit en efficiency

Een beveiligingsincident kan leiden tot verstoringen van de dagelijkse werkzaamheden en wat soms resulteert in tijdrovende herstelprocessen. Door werknemers op de hoogte te stellen van beveiligingsrisico’s en hen te trainen hoe ze deze kunnen vermijden, kan de productiviteit en efficiency van de organisatie worden verhoogd.

Waarom de Security Awareness Training van Aster

Security Awareness Training

Als ICT bedrijf bieden wij een Security Awareness Training aan die slechts één dagdeel in beslag neemt. Onze ervaren trainer zal je meenemen door de belangrijkste onderwerpen op het gebied van digitale veiligheid, zoals het veilig omgaan met persoonsgegevens, bewustwording van online gevaren en risico’s, cybercriminaliteit, veilig online werken met Office 365 en welke stappen je moet ondernemen om jouw digitale veiligheid te verbeteren.

Onze professionele trainingsruimte biedt een comfortabele en efficiënte omgeving waar je alle noodzakelijke kennis en vaardigheden op het gebied van digitale veiligheid kunt opdoen. Kortom, door deel te nemen aan onze training, ben je verzekerd van een professionele en effectieve opleiding op het gebied van digitale beveiliging.

Belangrijke onderwerpen die worden besproken tijdens de Training

Tijdens onze Security Awareness Training proberen we de belangrijkste, maar ook de meest recente topics en ontwikkelingen met je te delen.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Phishing-bewustzijn: Leer hoe je potentiële phishing-e-mails kunt herkennen en hoe je hier op de juiste manier mee om kunt gaan.
  • Wachtwoordbeveiliging: Leer over het gebruik van sterke wachtwoorden, het vermijden van persoonlijke wachtwoorden en andere punten waar je op moet letten.
  • Privacykwesties: Ontvang handige instructies voor het beschermen van de gevoelige gegevens van klanten, partners, andere werknemers en het bedrijf.
  • Bedreigingen van binnenuit: Leer hoe je bedreigingen kunt herkennen die van binnenuit de organisatie kunnen komen.
  • Data in beweging: Krijg dieper inzicht in hoe kwetsbaar gegevens in beweging zijn en hoe je deze kunt beschermen.

Security Awareness Training

Schrijf je nu in voor onze Security Awareness Training!

Denk je dat jij en jouw organisatie op het gebied van beveiliging nog iets kunnen leren? Overweeg dan om een middag onze Security Awareness Training te volgen. Ontdek hoe je jezelf en je organisatie kunt beschermen tegen cyberaanvallen en schrijf je in via onderstaande knop!

Ontdek onze trainingen

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten