Aster Menu

StudyAssist/DLD Software overgenomen door Aster

19-01-2018

Het populaire leerlingvolgsysteem StudyAssist, een product van DLD Software, opereert voortaan onder de vlag van softwareontwikkelaar Aster. De gebruikers profiteren, want Aster gaat de komende periode actief op zoek naar uitbreidingen en nieuwe mogelijkheden.

StudyAssist is een leerlingvolgsysteem dat dagelijks door zes- tot achtduizend leerlingen in Nederland wordt gebruikt. De oplossing, ontwikkeld vanuit de praktijk, stelt leerlingen, scholen, studiebegeleiders en ouders in staat de voortgang van studenten te volgen. StudyAssist biedt structuur, waarborgt kwaliteit en levert flinke tijdsbesparingen op. Het systeem is te koppelen aan Magister, een door scholen veelgebruikte digitale leeromgeving.

Voormalig bestuurder Jiles Luyt, tevens directeur van Lector Studiebegeleiding, is de afgelopen jaren nauw betrokken geweest bij de doorontwikkeling van StudyAssist. Luyt heeft zijn verantwoordelijkheden inmiddels overgedragen, om zich volledig te kunnen focussen op andere werkzaamheden. “Ik merkte in het verleden dat sommige collega’s in de branche terughoudend waren om StudyAssist te gebruiken, vanwege mijn persoonlijke betrokkenheid. Informatie tot leerling-gegevens heb ik bewust nooit willen hebben, maar ik begrijp hun scepsis natuurlijk wel. Door de overname door Aster is deze barrière weggenomen.”

Digitaal factureren

Aster is voor 100 procent eigenaar van het bedrijf en de software. “Wij zijn er trots op dat wij als Aster deze mooie oplossing nu kunnen doorontwikkelen”, vertelt algemeen directeur Richard Vermeer. “Gebruikers zullen snel gaan merken dat StudyAssist voortaan in handen is van een professionele softwareontwikkelaar. In samenspraak met de markt gaan wij actief op zoek naar nieuwe mogelijkheden.”

Sommige daarvan zijn al bekend. Zo gaat Aster ervoor zorgen dat StudyAssist straks ook te koppelen is aan SOMtoday, net als Magister een digitale portal voor scholen. Ook wil Aster digitaal factureren mogelijk maken en het programma laten aansluiten op bestaande boekhoudsystemen.

Andere talen

Tenslotte zijn er plannen om de software ook in het Engels, Frans en Duits op de markt te brengen. Richard Vermeer: “We doen wat we het beste doen: optimaliseren. We tillen StudyAssist naar het volgende niveau. Gebruikers krijgen daarmee een robuuster systeem met meer mogelijkheden.”

Voor gebruikers verandert er vooralsnog niets. Aster wil de komende maanden eerst in gesprek met de markt over de wensen en eisen. Sinds de overname op 22 december komt de naam DLD Software te vervallen en gaat het product verder onder de naam StudyAssist BV. Het bedrijf maakt deel uit van de Aster Groep BV.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten