Aster Menu

Zo deelt u veilig privacygevoelige data per mail

11-11-2020

Steeds meer organisaties versturen versleutelde e-mailberichten, bijvoorbeeld via Zivver. Dit beveiligd verzenden van mailtjes is gewenst als een bericht (privacy)gevoelige informatie bevat, zoals persoonsgegevens of medische gegevens.

Bij versleutelde verzending krijgt de geadresseerde een mail met een link. Deze link leidt hem, al dan niet via een extra verificatie, naar een beveiligde omgeving waar het bericht staat.

Veiligheid

Met versleuteld mailen nemen organisaties hun verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid en privacy. Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat deze mogelijkheden gewoon beschikbaar zijn binnen het Microsoft 365-abonnement. Het installeren van een nieuwe applicatie, met de extra kosten en complexiteit van dien, is dus niet nodig.

Binnen Microsoft is het versleuteld versturen van mails geïntegreerd in Outlook, wat het opstellen ervan eenvoudiger maakt. Ontvangers die ook Microsoft hebben, worden niet doorgelinkt naar een extern platform, maar blijven binnen de vertrouwde Microsoft-omgeving.

Aster helpt uw organisatie graag bij het inrichten van deze mogelijkheden binnen Outlook.

Lees ook:

De 6 meest gemaakte security-fouten in het mkb

Eén op de vijf Nederlandse mkb-bedrijven is weleens slachtoffer geweest van cybercriminaliteit. Bovendien hebben mkb-ondernemers in Europa veel vaker te…

Lees meer
Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten