Aster Menu

Microsoft-producten krijgen nieuwe naam

16-04-2020

De naam Office 365 verdwijnt. Met ingang van 21 april heet dit product Microsoft 365. De nieuwe naam moet meer recht doen aan de vele applicaties die eronder vallen, aldus Microsoft in een verklaring.

Office 365 bestaat uit méér dan alleen Word, Excel en PowerPoint. De nieuwe naam Microsoft 365 (of M365) moet die breedte én de voordelen van de applicaties beter reflecteren.

Nieuwe namen

Bedrijven met een Office 365-abonnement krijgen met ingang van dinsdag 21 april 2020, met de nieuwe naam te maken. Gebruikers hoeven hiervoor geen actie te ondernemen. De prijzen van het pakket blijven onveranderd.

Ook de verschillende abonnementstypes krijgen een andere benaming:

  • Office 365 Business Essentials wordt Microsoft 365 Business Basic;
  • Office 365 Business Premium wordt Microsoft 365 Business Standard;
  • Microsoft 365 Business wordt Microsoft 365 Business Premium;
  • Office 365 Business en Office 365 ProPlus worden beide Microsoft 365 Apps (for Business en for Enterprise).

Op de facturen van Aster worden de namen van de abonnementen aangepast.

Nieuwe functionaliteiten

Met de lancering presenteert Microsoft ook nieuwe functionaliteiten, waaronder OneDrive Personal Vault, dat een extra beschermingslaag biedt voor documenten en foto’s. De nieuwe functionaliteit Money geeft gebruikers de mogelijkheid bankrekeningen te koppelen aan Excel voor beter inzicht in de financiën. Ook introduceert Microsoft nieuwe templates.

De naam Office 365 verdwijnt overigens niet helemaal. De benaming blijft bestaan voor specifieke sectoren: Office 365 for Enterprise, Office 365 for Firstline Workers, Office 365 for Education en Office 365 for Government.

Lees ook:

Microsoft lanceert nieuwe mobiele Office-applicatie

Onderweg werken wordt nog makkelijker dankzij de nieuwe Office-app die Microsoft in februari heeft gelanceerd. De app vervangt de losse…

Lees meer
Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten