Aster Menu

Inloggen met wachtwoord? Dat is straks verleden tijd

02-09-2020

Steeds meer mensen werken in de cloud. Authenticatie, het controleren van de identiteit van de gebruiker, wordt daarom belangrijker. Dit kan veilig én snel via multi-factor authenticatie.

Multi-factor authenticatie (MFA) is een ‘tweetrapsraket’, waarbij een gebruiker twee (of meer) stappen doorloopt voor authenticatie. Na het invoeren van het juiste wachtwoord (1) wordt de gebruiker bijvoorbeeld gevraagd zijn inlog te bevestigen via zijn mobiel (2).

Op deze manier kan er geen misverstand over bestaan wie er probeert in te loggen, wat de kans op misbruik minimaliseert.

Optimaliseer uw documentbeheer
Optimaliseer uw documentbeheer Download nu gratis
Optimaliseer uw documentbeheer
Optimaliseer uw documentbeheer
In deze download leest u hoe uw organisatie efficiënter en productiever wordt door uw documentbeheer te optimaliseren.
  • Uw voor- en achternaam
  • Vul hier uw mailadres in

Remote werken

Nu is MFA niet per definitie altijd en overal noodzakelijk. Zo kan het worden ingeschakeld voor wanneer iemand remote werkt op een bedrijfslaptop (thuis of onderweg). Omgekeerd kan MFA worden uitgeschakeld wanneer iemand op kantoor werkt, omdat het risico op misbruik daar minder aanwezig is. Op basis van factoren als locatie en het IP-adres kan MFA worden in- en uitgeschakeld.

Aster schakelt MFA in

Om veiligheidsredenen stelt Microsoft MFA binnenkort verplicht. Dit betekent dat gebruikers straks niet meer kunnen inloggen op hun computer met alleen hun wachtwoord. Als partner van Microsoft gaat Aster daarin mee.

Bij onze klanten staat MFA op dit moment standaard uit. Momenteel zijn we bezig deze functie standaard aan te zetten. Wij stellen u hiervan op de hoogte zodra dit bij uw organisatie gebeurt. Bij nieuwe klanten van Aster wordt MFA standaard ingeschakeld.

Lees ook:

Aster lanceert Password Reset Tool

De nieuwe Password Reset Tool van Aster stelt gebruikers in staat om zelfstandig en snel een nieuw computerwachtwoord aan te…

Lees meer
Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten