Aster Menu

Adieu Skype for Business, hallo Microsoft Teams!

10-05-2019

Skype for Business is al jarenlang een veelgebruikte en gewaardeerde communicatie-tool binnen Office 365. Terecht. Maar terwijl Skype zich uitstekend leent voor één-op-één-communicatie, is het programma minder geschikt voor samenwerken. Daarvoor bestaat een nieuwe oplossing: Microsoft Teams, dat op termijn Skype for Business gaat vervangen. Dit is wat u moet weten.

1. Skype for Business gaat verdwijnen

Het is over en uit voor Skype for Business. Nou ja, bijna dan. Het communicatieplatform, sinds 2015 de zakelijke poot van de consumentenversie Skype, zal vermoedelijk binnen een jaar verleden tijd zijn. Nieuwe gebruikers van Microsoft Office 365 hebben al geen toegang meer tot het programma. Een precieze deadline voor het verdwijnen van Skype for Business is er nog niet. Skype for Business moet plaatsmaken voor Teams, dat door Microsoft de ‘core communications client’ wordt genoemd. Overigens blijft de on-premise-versie van Skype for Business voorlopig ongemoeid. De cloud-based versies zullen binnenkort worden geïntegreerd met Teams.

2. Microsoft Teams, ‘the new kid on the block’

Teams is de zakelijke communicatie-oplossing van Microsoft. Het programma werd gelanceerd in 2017 en heeft inmiddels de fase bereikt waarin het een (meer dan) volwaardige vervanger is van Skype for Business. In de toekomst zal een aanzienlijk deel van uw zakelijke communicatie – met klanten, relaties én collega’s – lopen via Microsoft Teams. Dat is een grote stap vooruit, want…

3. Teams kan alles wat Skype kan – en meer

Op veel terreinen is er overlap tussen Skype en Teams. Chatten, vergaderen, videogesprekken – de bekendste onderdelen van Skype vindt u straks ook terug in Teams. Maar Teams gaat nog wat stappen verder. De oplossing draait namelijk om ‘intelligente communicatie’. Teams zorgt ervoor dat communiceren en samenwerken grotendeels binnen één en dezelfde applicatie kan plaatsvinden, waardoor u niet allerlei verschillende schermen hoeft te openen. Terwijl Skype ideaal is voor één-op-één-communicatie, is Teams daarbovenop veel beter geschikt voor groepscommunicatie. Zo kunt u chatruimtes per team of onderwerp aanmaken, waardoor het e-mailverkeer tussen (groepen) collega’s zal afnemen. Deze communicatie blijft toegankelijk, ook voor toekomstige collega’s. U houdt dus beter overzicht.

4. Teams is volledig geïntegreerd met Office 365

Word, Excel, PowerPoint, Sharepoint, OneNote, Planner, Power BI en Delve: alle Office 365-programma’s zijn geïntegreerd met Microsoft Teams. Taken kunnen vanuit de app worden verdeeld en in agenda’s geplaatst, en bestanden kunnen niet alleen worden gedeeld, maar ook meteen bewerkt – zonder dat u daarvoor speciaal Word of Excel hoeft te openen. Bewerken kan eenvoudig vanuit Teams.

5. Vroeg of laat moet u over

U kunt gerust nog een tijdje gebruik blijven maken van het vertrouwde Skype for Business. Heeft u een Office 365-abonnement, dan heeft u – naast Skype – ook al automatisch toegang tot Microsoft Teams. Bent u er nog niet mee bekend, neem dan eens een kijkje in de applicatie. Maak uzelf vertrouwd met de omgeving en de mogelijkheden. U kunt er ook voor kiezen om Skype for Business te laten voor wat het is en vandaag al over te stappen op Teams. Vroeg of laat zult u de overstap moeten maken. Met Teams heeft u niets te verliezen en veel te winnen.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten