Aster Menu

Aster opnieuw gecertificeerd voor ISO 27001 na succesvolle audit

16-03-2021

Aster heeft in februari wederom succesvol de audit voor ISO 27001 doorstaan. Dit betekent dat Aster de ISO-certificatie mag blijven voeren, een jaar nadat deze voor het eerst werd toegekend.

Tijdens de audit heeft Aster moeten aantonen dat het bedrijf voldoet aan alle eisen voor data security. ISO 27001 is dé internationale standaard voor informatiebeveiliging.

Het certificaat heeft niet alleen betrekking op de informatieveiligheid van de interne organisatie, maar ook op de informatie van klanten.

Beveiliging & ISO 27001

Aster begon in 2018 met de voorbereidingen op de certificering. Om aan de strenge eisen te voldoen, zijn een breed scala aan maatregelen doorgevoerd. Deze hebben betrekking op zowel fysieke beveiliging (toegang tot pand en werkplekken) als digitale beveiliging (systemen en netwerken). Tijdens de laatste audit zijn deze maatregelen wederom beoordeeld.

De standaard behelst niet alleen best practices voor informatiebeveiliging, het dient tevens als verzekering richting klanten dat de data bij Aster in goede handen is. Bovendien is de standaard een opstap naar NEN7510-certificering. De verwachting is dat Aster later dit jaar ook die certificering binnenhaalt.

Bekijk ook:

ISO 27001

Aster en ISO 27001: drie voordelen voor u

In tijden van baanbrekende digitale innovaties en aangescherpte privacywetgeving wordt het belang van een betrouwbare ICT-partner steeds groter. Er mag…

Lees meer
Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten