Aster Menu

LastPass: nóóit meer wachtwoorden onthouden

28-10-2020

Het aantal wachtwoorden dat we moeten onthouden, is de afgelopen tien jaar fors gestegen. Daarom kiezen we steeds vaker hetzelfde wachtwoord, met alle veiligheidsrisico’s van dien. Dankzij een nieuwe tool kunt u die waslijst aan wachtwoorden gerust vergeten.

LastPass is een applicatie waarin u al uw wachtwoorden beveiligd kunt opslaan. Zodra u alle wachtwoorden heeft ingevoerd, is er nog maar één wachtwoord dat u moet onthouden: dat van LastPass zelf. “Dit is het laatste wachtwoord dat u ooit bedenkt”, aldus de bedenkers ervan.

Snel door

Eenmaal in gebruik werkt het programma als een extensie van uw webbrowser. Zodra een inlogscherm verschijnt – of dit nou van mail, ERP, wifi of online bankieren is – vult LastPass automatisch uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Zo kunt u altijd snel door met uw werk.

Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders voor verschillende accounts dezelfde of vergelijkbare wachtwoorden gebruiken. Omdat LastPass voortaan al uw wachtwoorden onthoudt, is dat niet meer nodig. Bovendien kunt u gebruikmaken van de ingebouwde wachtwoordgenerator die automatisch lange, willekeurige wachtwoorden aanmaakt die uw accounts optimale bescherming bieden tegen indringers.

Toegang delen

In een kantooromgeving is het daarnaast handig als je collega’s op eenvoudige wijze toegang kunt verlenen tot bepaalde accounts. Via LastPass kunt u toegang tot accounts op afstand beheren en die snel, eenvoudig en veilig met derden delen – zonder het wachtwoord zelf bekend te maken.

Vanwege de geboden veiligheid, de eenvoud en gebruiksvriendelijke opzet heeft LastPass wereldwijd al 26 miljoen gebruikers. Ruim 70.000 bedrijven maken al gebruik van de tool.

Lees ook:

Inloggen met wachtwoord? Dat is straks verleden tijd

Steeds meer mensen werken in de cloud. Authenticatie, het controleren van de identiteit van de gebruiker, wordt daarom belangrijker. Dit…

Lees meer
Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten