Aster Menu

Trainees Marcel en Sebastiaan stellen zich voor

16-02-2021

Marcel Abu Samra en Sebastiaan Kolkman zijn onze nieuwe trainees. Marcel werkt als software developer, Sebastiaan als system engineer.

Van geologie naar software

Marcel: “Vijf jaar geleden kwam ik vanuit Damascus in Syrië naar Nederland. In Syrië studeerde ik Geologie, in Nederland zocht ik iets waar veel vraag naar is. Programmeren sprak me aan, omdat je veel zelf moet uitzoeken en oplossen. Ik volg de opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar en dit is mijn eindstage. Uiteindelijk wil ik fulltime software developer worden.”

“De overgang naar Nederland was groot. Het belangrijkste verschil is de manier van denken. Nederlanders zijn recht door zee, er bestaat minder schaamte om jezelf te uiten. Verder valt op hoe georganiseerd alles is: de straten, het verkeer.”

“Er zijn momenten dat je Syrië mist, je neemt behalve slechte ook heel mooie herinneringen mee. Inmiddels hebben mijn vrouw en ik onze draai gevonden. We wonen in Leiderdorp en hebben net een zoontje, Andrew.”

“In mijn vrije tijd speel ik graag piano. Ook ben ik verslaafd aan voetbal. Als tiener in Syrië speelde ik op het hoogste niveau. Door een blessure en corona ben ik inmiddels gestopt, maar ik blijf de sport volgen op tv. In huize-Abu Samra zijn Barcelona en Ajax favoriet!”

Nieuwsgierig naar databeveiliging

Sebastiaan: “In politieseries zie je vaak veiligheidsmensen die allerlei systemen nauwlettend in de gaten houden. Dat fascineert me. Geld, data – alles kan gestolen worden, zonder dat je het ziet. Hoe werkt dat? En hoe beveilig je die data? Door die vragen ben ik in de IT beland.”

“Bij Aster ga ik aan de slag met tickets van klanten. Mijn keuzedeel is security. De komende maanden maak ik een verslag over hoe security bij Aster geregeld is. Dit is mijn tweede stage, dus dat geeft me de mogelijkheid om bevindingen te vergelijken en in perspectief te plaatsen.”

“Het is jammer dat we door corona thuis moeten werken, maar het werk blijft uiteindelijk hetzelfde. Ik kan bij Aster ervaring opbouwen zodat ik later hopelijk in data security kan werken.”

“Buiten werktijd om kijk ik veel films en ben ik veel met muziek bezig. Ik speel accordeon en zing ik zeemansliederen in een Shanty-koor.”

Lees ook:

Aster Powerscan: hoe gezond is uw IT-omgeving?

Van nature heeft een IT-omgeving de neiging om alle kanten op te groeien: een server hier, een private cloud daar,…

Lees meer
Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten