Aster Menu

Vacature: Medewerker Front Office

25-03-2022

Aster daagt mensen en organisaties uit constant te verbeteren. Met hoogwaardige IT-oplossingen en kennisdeling optimaliseren wij de processen van organisaties door heel Nederland. Wij zijn op korte termijn op zoek naar een

Front Office Medewerker
40 uur

Ben jij communicatief vaardig? Heb je vijf jaar of meer werkervaring in een functie waarbij klantcontact en accuraat werken centraal staan? Kun jij met doorvragen doordringen tot de kern van een probleem? Houd jij met gemak meerdere ballen in de lucht? Als je dan ook nog eens een gezonde dosis empathie bezit en zelfstandig kan werken, dan zijn wij op zoek naar jou. Maar eigenlijk vinden we het net zo belangrijk dat jij op zoek bent naar óns. Nieuwsgierig? Maak alvast kennis via onze bedrijfsvideo!

Jouw rol

Als Medewerker Front Office doe je er alles aan om onze klanten meer dan tevreden te stellen. Jij bent dé spin in het web voor klanten, collega’s en leveranciers. Dankzij jou krijgt ons operationele proces een vliegende start, omdat je klanten begrijpt en hun verwachtingen peilt. Daarnaast ben je bent creatief en neem je initiatief. Je verhoogt de klanttevredenheid en werkt nauw samen met je collega’s. Ook neem je verantwoording voor onze logistiek en coördineer je de facilitaire zaken.

Doelstelling

De Medewerker Front Office draagt mede zorg voor de continuïteit en beschikbaarheid van de technische/functionele ICT-infrastructuur van de klanten van Aster. Met begripvolle communicatie en kordaat optreden draagt hij/zij bij aan de klanttevredenheid en een goed imago van de organisatie.

Plaats binnen de organisatie

De Medewerker Front Office valt onder verantwoordelijkheid van de directie.

In vijf woorden

Communicatief vaardig, collegiaal, initiatiefrijk, zelfstandig en accuraat.

Taken in het kort

Primair: Afhandeling tickets (van binnenkomst tot afsluiting), offertes en reclamaties; proactief bedienen en adviseren van klanten; inplannen van opdrachten en projecten.
Secundair: signaleren van veel voorkomende problemen/bezigheden (t.b.v. ons automatiseringsbeleid); inkopen vanuit goedgekeurde offertes; urenbewaking van tickets en projecten; diverse administratieve werkzaamheden.

Reageer nu

Wij ontvangen graag jouw CV, motivatie en video-interview. Je kunt reageren via ons sollicitatieformulier. Je hoort binnen een week van ons!

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten