Aster Menu

Ontmoet Jan Wakem: Onze Nieuwe System Engineer

04-01-2024

Een Reis van Damascus naar Aster

Wij verwelkomen Jan (29), onze nieuwste aanwinst bij de afdeling Projects. Jans’ reis begon in Damascus, Syrië, waar hij zijn studie computertechnologie afrondde. Zeven jaar geleden vluchtte hij naar Nederland en vervolgde zijn ICT-opleiding aan het MBO Rijnland. Na vier jaar ervaring bij een IT-bedrijf in Den Haag, trok een ontmoeting op LinkedIn zijn aandacht naar Aster.

Een verrassende ontdekking was dat zijn goede vriend en oude voetbalmaatje Marcel, ook werkzaam is bij Aster. Deze hereniging met een oude bekende uit Damascus – waar ze niet alleen buren waren maar ook samen voetbalden – versterkte Jans’ besluit om deel uit te gaan maken van ons team, na enkele gesprekken met onze directeur Richard Vermeer.

Nieuwe Wereld van Cloud Technologie

Jan ontdekte al snel dat de werkwijze bij Aster anders is dan hij gewend was. Het werken vanuit de Cloud, in tegenstelling tot de fysieke servers van zijn vorige baan, bood een nieuwe uitdaging. Jan is enthousiast over ons eigen datacenter en is momenteel bezig met een Microsoft Azure-training om zijn vaardigheden te verbreden. Hij ziet dit als een kans voor persoonlijke ontwikkeling, een “update” van zijn vaardigheden, en Aster biedt hem de perfecte omgeving om te groeien.

Passie voor Voetbal

Naast zijn liefde voor IT, is voetbal een grote passie van Jan. Als voormalig keeper in de 1e klasse, hoopt hij binnenkort weer te spelen, afhankelijk van zijn herstel van een nekblessure. Voetbal was meer dan een sport voor Jan; het was een middel om de Nederlandse taal te leren en nieuwe mensen te ontmoeten. Ondanks de onderbreking door zijn nekproblemen, kijkt hij ernaar uit om snel weer op het veld te staan.

Welkom bij het Aster-team, Jan!

Join the Team!

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten