Aster Menu

Proactief beheer: cruciaal voor jouw organisatie

20-06-2022

Proactief beheerProactief beheer: het is onmisbaar voor elke organisatie. Je wilt natuurlijk dat al jouw data veilig is, dat je zo efficiënt mogelijk kunt werken en geen risico’s loopt tijdens jouw dagelijkse werkzaamheden. In deze blog kom je meer te weten over proactief beheer en hoe het bijdraagt aan betere resultaten binnen jouw bedrijf.

Wat houdt proactief beheer in?

Proactief beheer verwijst naar het bewaken en beheren van de informatietechnologiesystemen van een organisatie: denk aan hardware, software en netwerken. Hierbij ligt de focus op het efficiënt laten werken van informatiesystemen.

Waarom is proactief beheer belangrijk?

IT vormt de basis van bijna alle bedrijfsactiviteiten. Het is tegenwoordig haast niet meer mogelijk om technologie te scheiden van de dagelijkse bedrijfsvoering. Daarom is het belangrijk dat al jouw IT-systemen optimaal werken en gemonitord worden. Een organisatie is namelijk kwetsbaar wanneer systemen ondermaats presteren of falen.

Een down-netwerk, verloren gegevens of malware kunnen ernstige gevolgen hebben die in sommige gevallen niet meer recht te trekken zijn. Omdat bij proactief beheer dreigingen continu geanalyseerd worden, zijn al jouw systemen verzekerd van optimale veiligheid en efficiëntie.

Om de IT veilig te beheersen, kun je de volgende cybersecurity onderdelen uitvoeren:

Pentesting – Kijk met ethische hackers hoe veilig je systemen zijn
Firewall installeren – Bescherm het netwerk tegen kwaadaardig dataverkeer
Microsoft defender – Onderschep aanvallen nog vóór ze de werkplek bereiken
Power scan – Laat een professional naar de conditie van uw IT beveiliging kijken
Proactief beheer

Proactief beheer van Aster

Je kunt ervoor kiezen om zelf proactief jouw systemen te beheren, of profiteer van de voordelen van IT beheer uitbesteden. Maar wat zijn nu concreet de werkzaamheden die horen bij proactief beheer?

Hieronder vind je de 3 hoofdtaken wanneer je kiest voor het uitbesteden van het proactief beheert van jouw software.

Al jouw systemen veilig en up-to-date

Bij proactief beheer houden wij de conditie van jouw systemen in de gaten. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van laptops en andere devices waarmee gewerkt wordt. Het is daarbij belangrijk dat de juiste software gebruikt wordt, op een veilige manier.

Waarschijnlijk werk je met grote hoeveelheden data. Data is misschien wel het meest waardevolle bezit binnen een bedrijf, en dat wil je natuurlijk goed beschermen met de juiste beveiliging. Komt deze data door een hack plots op straat te liggen, dan kan dat leiden tot operationele problemen, reputatieschade en soms zelfs onherstelbare financiële schade. Met Aster ben je altijd verzekerd van een optimale beveiliging.

Minimaliseer problemen met 24/7 monitoring

Vaak zijn er al signalen voorafgaand aan complicaties. Omdat wij 24/7 jouw systemen monitoren, vangen wij deze signalen al voordat ze voor problemen kunnen zorgen. Daarnaast minimaliseren we met onderhoud de kans op problemen. Denk aan updates, check-ups en het vervangen van onderdelen wanneer dit nodig is.

Veel problemen kunnen voorkomen worden, maar er is altijd een kans dat er toch wat gebeurt. Juist door proactief beheer kunnen wij de impact hiervan laag houden.

Altijd verzekerd van de nieuwste technologieën

Technologische ontwikkelingen gaan snel. Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen is lastig, maar onwijs belangrijk: innovatie en automatisering zijn tegenwoordig de keys to succes. Met proactief beheer van Aster heb je toegang tot de nieuwste en meest geavanceerde technologie, zonder te hoeven investeren in nieuwe software.

Is jouw IT-omgeving volledig geoptimaliseerd, dan kun je op een veel waardevollere manier met data omgaan. Deze data kan vervolgens inzichten bieden, waardoor jij nog betere resultaten kunt behalen. Met proactief beheer heeft jouw bedrijf constant een frisse mindset en blijf je de concurrentie voor.Proactief beheer Aster

Proactief beheer uitbesteden

Continue beheer van software is dus cruciaal om de bedrijfsprocessen elke dag soepel te laten verlopen. Heb je niet de juiste tijd of kennis in huis om proactief jouw IT te beheren? Kies er dan voor om de werkzaamheden uit te besteden. Bij Aster ben je verzekerd van beveiliging middels ISO 27001, 24/7 support en de nieuwste technologieën.

Wil je weten welke werkzaamheden wij voor jou kunnen doen? Vul dan vrijblijvend je gegevens in en we nemen contact met je op om te bespreken wat we voor jouw IT beveiligingen kunnen betekenen.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten